today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Χιλής

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του, καταδικάζει «την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, της καταστολής και των διώξεων ενάντια στο ΚΚ Χιλής, στοn βουλευτή του Ούγκο Γκουτιέρες, αλλά και συνολικά ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, όπως έδειξαν τα γεγονότα την 1η Μάη αλλά και στη συνέχεια».

«Η αντιδημοκρατική και αστήριχτη δίωξη του Ούγκο Γκουτιέρες, με σκοπό να καθαιρεθεί από βουλευτής, δε γίνεται επειδή ανάρτησε ένα χιουμοριστικό σκίτσο ενάντια στον Σεμπαστιάν Πινιέιρα. Η γελοία αυτή δικαιολογία είναι μόνο ένα πρόσχημα. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν το λαό και να στείλουν μήνυμα συνολικά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, πως η κυβέρνηση και το αστικό κράτος θα καταφύγουν σε όλα τα μέσα, ακόμα και στις διώξεις και τη βίαιη καταστολή για να καθυποτάξουν τους δίκαιους αγώνες του λαού. Η αντιδημοκρατική δίωξη του Ούγκο Γκουτιέρες, από το λεγόμενο Συνταγματικό Δικαστήριο, αναδεικνύει τα όρια της αστικής νομιμότητας και την αντιλαϊκή φύση της αστικής δικαιοσύνης, ως όργανο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης ενάντια στο λαό και την πρωτοπορία του», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ «απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης του βουλευτή του ΚΚ Χιλής Ούγκο Γκουτιέρες και κάθε μορφής δίωξης και επίθεσης ενάντια στο ΚΚ Χιλής. Απαιτεί να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες αγωνιστές, κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του χιλιάνικου λαού, τους προηγούμενους μήνες».

Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση «με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίζει να εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους λαούς και ιδιαίτερα στα ΚΚ και τις ΚΝ της Χιλής, της Βενεζουέλας, της Κούβας και των άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ