today-is-a-good-day
13 C
Athens

H Ζιζέλ στο Marie Claire Ιουνίου που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ μιλά για τις δυσκολίες προς την κορυφή!

Οι δυσκολίες προς την κορυφή, η καριέρα στη μόδα, ο γάμος με τον Τομ Μπρέιντι, η μητρότητα: το μοντέλο από τη Βραζιλία που έγινε ακτιβίστρια της φύσης μιλάει για όλα στο καινούργιοι της βιβλίο, Μαθήματα Ζωής.

Η Gisele Bündchen έχει βάλει τη βιωσιμότητα στην πρώτη γραμμή σε κάθε τομέα της ζωής της, από τη φιλοσοφία της για την ομορφιά και τη μόδα μέχρι τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της, από τους φιλανθρωπικούς σκοπούς τους οποίους υποστηρίζει δημόσια μέχρι τη δική της ανάγκη να αφήσει το σημάδι της στον πλανήτη και να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς της. Λίγο πριν από τα 40ά της γενέθλια το μοντέλο/ακτιβίστρια -που γιορτάζει φέτος και τη συμπλήρωση 11 χρόνων σε ρόλο Πρέσβειρας Καλής Θέλησης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP)- μίλησε στη Sally Holmes για όσα την οδήγησαν να δεσμευτεί για την προστασία του πλανήτη και μοιράζεται τις σκέψεις της για το πώς θα μπορούσαμε όλοι μας να ζήσουμε λίγο πιο προσεκτικά.

Φωτογραφίες: Nino Muñoz Fashion Editor: J. Errico

ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η φύση είχε ανέκαθεν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, αλλά ήταν όταν έμεινα με τη φυλή Kısêdjê στην περιοχή Xingu στον Αμαζόνιο το 2004 που συνειδητοποίησα με ποιον τρόπο την καταστρέφαμε… Μερικά χρόνια μετά, ο πατέρας μου κι εγώ οργανώσαμε το Projeto Água Limpa (Πρόγραμμα Καθαρού Νερού) στη γενέτειρά μου, Horizontina, στη νότια Βραζιλία. Μέσα σε μια πενταετία, φυτέψαμε περισσότερα από 40.000 δέντρα.  Στόχος μου στη ζωή είναι να αφήσω τη Γη σε καλύτερη κατάσταση για τις μελλοντικές γενιές.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Εχω πάντα στο μυαλό μου και διδάσκω και στα παιδιά μου τους τρεις κανόνες: ελαττώστε, ξαναχρησιμοποιήστε, ανακυκλώστε.

Φωτογραφίες: Nino Muñoz Fashion Editor: J. Errico

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ: Επικεντρώνω την προσοχή μου στο να δίνω στα παιδιά μου το καλό παράδειγμα. Οταν ήμουν μικρή, γινόμουν συχνά στόχος για πειράγματα εξαιτίας του ύψους μου. Ημουν πιο ψιλή από όλα τα παιδιά στην τάξη μου, αγόρια και κορίτσια, και μερικοί από τους συμμαθητές μου με αποκαλούσαν με προσβλητικά επίθετα που με πλήγωναν.  Οι λέξεις έχουν τη δύναμη να δώσουν έμπνευση, να πληγώσουν, να κινητοποιήσουν. Προσπαθώ να δείχνω στα παιδιά μου πόση δύναμη έχουν οι λέξεις και πώς να τις χρησιμοποιούν με προσοχή.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ: «Ισορροπία». Στο σπίτι μας, προσπαθούμε να τρώμε οργανικές τροφές, που είναι της εποχής και μπορείς να τις βρεις κοντά στην περιοχή που μένεις. Πιστεύουμε ότι αγοράζοντας τοπικά προϊόντα έχουμε καλύτερες πιθανότητες να βρούμε προϊόντα που είναι φρέσκα, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζουμε τους αγρότες του τόπου. Η διατροφή μας είναι κυρίως φυτική. Πρόσφατα ήμουν συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ «Kiss the Ground» που δείχνει πόσο στενά συνδεδεμένες είναι η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη. Οι επιστήμονες λένε πως αν οι σημερινοί ρυθμοί της παρακμής συνεχιστούν, όλο το καλλιεργήσιμο χώμα στη Γη θα εξαφανιστεί μετά από σοδειές 60 χρόνων.

ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΔΑ: Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι η βιομηχανία της μόδας θα γίνει πιο βιώσιμη. Κάποια fashion brands έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν βιώσιμα υφάσματα και να είναι προσεκτικά στον τρόπο που προσεγγίζουν την παραγωγή, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

Φωτογραφίες: Nino Muñoz Fashion Editor: J. Errico

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ: Εχοντας μεγαλώσει στην ενδοχώρα της Βραζιλίας, ήμουν τυχερή γιατί ήμουν πάντα σε πολύ στενή επαφή με τη φύση. Αν οι αδερφές μου κι εγώ πεινούσαμε, τρέχαμε έξω και αρπάζαμε φρούτα από τα δέντρα στην πίσω αυλή μας. Αν θέλαμε να παίξουμε, τριγυρίζαμε ξυπόλητες στο γρασίδι ή πηγαίναμε στον κήπο της γιαγιάς.

ΟΜΟΡΦΙΑ: Η δική μου φιλοσοφία για την ομορφιά συνοψιζόταν ανέκαθεν στη φράση «less is more» («όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο», που είναι κάτι που έμαθα από τη μαμά μου όταν ήμουν μικρή).

Φωτογραφίες: Nino Muñoz Fashion Editor: J. Errico

ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Λατρεύω κάθε είδος άσκησης που μπορώ να κάνω έξω – η ιππασία, η ποδηλασία και το σκι είναι μερικοί από τους αγαπημένους μου τρόπους να μένω σε φόρμα και να συνδέομαι με τη φύση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ: Μία από τις πιο αγαπημένες μου πρακτικές για ευζωία είναι η θεραπεία με αρώματα. Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ αιθέρια έλαια λεβάντας – ειδικά όταν θέλω να αποκοιμηθώ γαλήνια. Το έλαιο δυόσμου είναι θαυμάσιο για τον πονοκέφαλο, μια σταγόνα στους κροτάφους μου συνήθως με κάνει να συνέλθω. Ο ευκάλυπτος βοηθά τη χαλάρωση και την ανάρρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Marie Claire που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Μαΐου με το Θέμα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Η διαδρομή μου προς μια ζωή με νόημα
«Ο στόχος μου στη ζωή είναι να αφήσω τη Γη σε καλύτερη κατάσταση για τις επόμενες γενιές».
Η συναρπαστική αυτοβιογραφία της ΖΙΖΕΛ: Τα παιδικά της χρόνια, οι δυσκολίες προς την κορυφή, η καριέρα της στη μόδα, ο γάμος με τον Τομ Μπρέιντι, η εμπειρία της μητρότητας.
Σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την ΑΘENS BOOKSTORE PUBLICATIONS 19,9 ευρώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ