today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Δέυτερη διάψευση για το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα», για εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στους δήμους, προχώρησε και ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, διευκρινίζει ότι οι εργασίες της Επιτροπής «έχουν μεν προχωρήσει εντατικά και με πνεύμα ομοφωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε Πόρισμα, ούτε έχει υποβληθεί κάποιο σχέδιο προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».

«Το εγχείρημα της μετατροπής της χώρας μας από το πλέον συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης σε ένα σύγχρονο, ορθολογικό και αποτελεσματικό κράτος με πολυεπίπεδη διακυβέρνηση απαιτεί σοβαρή μελέτη, εποικοδομητική διαβούλευση και πολιτική τόλμη», τονίζει ο κ. Κοντιάδης.

Είχε προηγηθεί διάψευση του δημοσιεύματος από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, «θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ