today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η μάχη του Κ.Μητσοτάκη και η δολιοφθορά του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς πολιτικές …εκπλήξεις ήταν η επόμενη ημέρα από το διάγγελμα Μητσοτάκη για τη σταδιακή επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα. Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να επενδύει σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, για να πάρει σε πρώτη φάση ανάσα η οικονομία και του χρόνου  να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης και ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να «ποντάρει» στα …ερείπια που θα αφήσει πίσω του ο κορωνοιός.

Του Κώστα Πασίση

Ο Πρωθυπουργός καλλιέργησε θετικές προσδοκίες όχι όμως με ένα ατέρμονο ευχολόγιο ότι όλα θα πάνε καλά. Παρουσίασε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, με στόχευση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αφού το πρώτο χάθηκε, αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων. Προσπάθησε να πιάσει το νήμα πάλι από την αρχή.

Έτσι, με το καλημέρα της επόμενης ημέρας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με ανώτερα στελέχη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO (Young Presidents’ Organization), την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Και το πρώτο πράγμα που τους είπε ήταν οτι «Η Ελλάδα είναι ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις από ό,τι ήταν πριν από πέντε μήνες»

Ο Μητσοτάκης για να σώσει την «παρτίδα» έριξε στην αγορά 24 δις ευρώ, ένα πραγματικά μεγάλο πακέτο, όχι όμως από το  λεφτόδεντρο, αλλά από τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά με …μέτρο και λαμβάνοντας υπόψη ότι το Φθινόπωρο, ενδεχομένως η πολύπαθη οικονομία της χώρας να χρειαστεί μια νέα «τονωτική ένεση».

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έδειξαν μια πρωτοφανή ωριμότητα και υπευθυνότητα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα.

Με τον «αέρα» των είκοσι και πλέον μονάδων διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να «τζογάρει» πολιτικά και να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας, χρησιμοποιώντας …άπειρα «πέτσινα» επιχειρήματα.

Δεν το έπραξε. Αντίθετα κινήθηκε υπεύθυνα και «έκαψε» ο ίδιος την σεναριολογία των εκλογών. Σε κανένα σημείο του διαγγέλματος δεν υπάρχει …οσμή κάλπης.

Ο Μητσοτάκης μίλησε για τη μεγάλη εικόνα που είναι η ανόρθωση της οικονομίας και ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι η χώρα είναι σε αχαρτογράφητα ύδατα.

Υπό το πρίσμα αυτό κανείς υπεύθυνος ηγέτης δεν έχει στο βάθος του μυαλού του τις πρόωρες εκλογές, έστω και αν στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν στελέχη που δελεάζονται από τη δημοσκοπική διαφορά.

Ο «διακαής πόθος» του Τσίπρα

Στην αντιπέρα όχθη, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πλείστα εσωκομματικά προβλήματα και κάνει …εξαγωγή της έντασης.

Βλέπει και διαρρέει σενάρια προώρων εκλογών, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και επαναστατικής γυμναστικής των βουλευτών και των στελεχών του που έχουν επιδοθεί σε έναν αδιέξοδο «αδελφοκτόνο» πόλεμο για τη νομή της κομματικής εξουσίας.

Ο απελπισμένος Τσίπρας επενδύει μόνο στην καταστροφολογία και την ανεύθυνη κριτική. Και αυτό προκύπτει πρωτίστως από την τελευταία ομιλία του στη Βουλή όταν …προέβλεψε πολλά οικονομικά δεινά για τα οποία θα είναι υπεύθυνος ο Κυριάκος Μητσοτακης.

Χωρίς υπερβολή η καταστροφολογία είναι αυτό που …εύχεται για τη χώρα. Και ο λόγος είναι απλός. Θα βρει ένα εύκολο αντιπολιτευτικό αφήγημα για τυμβωρυχία πάνω στα ερείπια της οικονομίας.

Διακαής πόθος της ηγεσίας είναι να επαληθευθεί το λεγόμενο κακό σενάριο για να υπάρξει οργή στην κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει βρει λόγο πολιτικής …ύπαρξης.

Έτσι ο κεντρικός στόχος της Κουμουνδούρου είναι, μέσω της προπαγάνδας και των fake news να αποδομήσουν ότι θετικό γίνεται για τη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετα το διάγγελμα Μητσοτάκη.  «Το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα βασίζεται σε 20% μειώσεις μισθών και “ανοσία αγέλης” για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ