today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Δ.Αμαρουσίου: Απαντάμε στην ύφεση με ελάφρυνση οικονομικών υποχρεώσεων

Σε θέσπιση μέτρων στήριξης προς τις οικογένειες της πόλης, που έχουν πληγεί οικονομικά και τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, προχωρεί ο δήμος Αμαρουσίου. Η σχετική εισήγηση της δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι έτσι θα οριστικοποιηθούν μια σειρά από μέτρα που αφορούν στην αναθεώρηση των ποσών των τροφείων και στην τροποποίηση της μοριοδότησης για τη σχολική περίοδο 2020-2021.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

– Απαλλαγή καταβολής τροφείων για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 14.000 ευρώ, αντί των 12.000 ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

– Μείωση των τροφείων κατά 10% για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα από 14.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ.

– Μείωση των τροφείων κατά 6,5% για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 70.000 ευρώ.

– Μείωση των τροφείων κατά 6% για οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα από 70.001 ευρώ και άνω.

Ανάλογες είναι και οι τροποποιήσεις της μοριοδότησης, ενώ για οικογένειες που έχουν εργαζόμενους και τους δύο γονείς του παιδιού, θεσπίζεται μοριοδότηση με 350 μόρια, καθώς δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην σχολική περίοδο 2019-2020.

Τέλος, θα υπάρχει μείωση κατά 10% σε κάποιες ειδικές κατηγορίες, αλλά και ειδικές ρυθμίσεις καταβολής τροφείων.

«Απαντάμε στην ύφεση με ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των συμπολιτών μας. Η βούλησή μας είναι ισχυρή για τη στήριξη των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη νέα κρίση. Ο δήμος βρίσκεται δίπλα σε όλους τους μαρουσιώτες που έχουν ανάγκη, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και υπηρεσίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και πρόσθεσε: «Με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και με στοχευμένες ενέργειες, θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ