today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ρωσία: Ο πρωθυπουργός Μισούστιν επέστρεψε στα καθήκοντά του, σχεδόν 300.000 κρούσματα

Ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ασκεί και πάλι από σήμερα πλήρως τα καθήκοντά του, σύμφωνα με διάταγμα του Κρεμλίνου, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο λόγω μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Το διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βάζει τέλος στα καθήκοντα προσωρινού επικεφαλής της κυβέρνησης, που είχαν ανατεθεί στις 30 Απριλίου στον Αντρέι Μπελοούσοφ, και αποκαθιστά αυτά του Μισούστιν. Το Κρεμλίνο δεν διευκρινίζει ωστόσο αν ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει την ανάρρωσή του και αν έχει βγει από το νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, το σύνολο των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού πλησίασε σήμερα τις 300.000 στη Ρωσία, καθώς οι αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κατάσταση σταθεροποιείται, κατέγραψαν λιγότερα από 10.000 κρούσματα για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 9.263 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας σε 299.941 το σύνολο των κρουσμάτων της Covid-19 στη Ρωσία, η οποία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός Μισούστιν είχε ανακοινώσει χθες πως η Ρωσία «σταμάτησε την αύξηση» των μολύνσεων.

Σήμερα η χώρα κατέγραψε για τέταρτη διαδοχική ημέρα αριθμό νέων κρουσμάτων κάτω από το συμβολικό όριο των 10.000.

Η Ρωσία κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 115 θανάτους από τον κορονοϊό και θρηνεί πλέον 2.837 νεκρούς.

Έχουν εκφρασθεί αμφιβολίες για το κατά πόσον το επίσημο ποσοστό θνητότητας από την Covid-19 είναι πραγματικό και η Ρωσία έχει κατηγορηθεί ότι υποβαθμίζει τον αριθμό των νεκρών από τη νόσο.

Οι αρχές έχουν απορρίψει τις κατηγορίες διευκρινίζοντας ότι δεν καταγράφονται παρά οι θάνατοι στους οποίους η πρώτη αιτία είναι ο κορονοϊός, όταν άλλοι καταγράφουν σχεδόν το σύνολο των θανάτων ασθενών που διαγιγνώσκονται θετικοί.

Οι αρχές υπογραμμίζουν επίσης πως, επειδή η επιδημία έφθασε αργότερα στη Ρωσία, είχαν τον χρόνο να προετοιμάσουν τα νοσοκομεία και να εφαρμόσουν μια πολιτική μαζικών διαγνωστικών τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ