today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Αυγενάκης: Ως τα μέσα του καλοκαιριού η β΄ δόση της επιχορήγησης στις ομοσπονδίες

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει ως τα μέσα του καλοκαιριού, ίσως και νωρίτερα, στην καταβολή της δεύτερης δόσης της ετήσιας επιχορήγησης προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, αναγνωρίζοντας την δυσχερή οικονομική κατάσταση, στην οποία οι τελευταίες έχουν περιέλθει, λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Όπως τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταβολή της α΄ δόσης, συνολικού ύψους 8.7 εκατ. ευρώ, ενώ με την αποπληρωμή της β΄ δόσης θα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 90% της ετήσιας επιχορήγησης. Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε, πάντως, ότι αναμένει από τις ομοσπονδίες την κατάθεση επικαιροποιημένων προϋπολογισμών, που θα αποτυπώνουν τη μείωση εσόδων λόγω της έκτακτης κατάστασης, αλλά και τη μείωση εξόδων, κυρίως εξαιτίας της αναβολής ή ματαίωσης μεγάλων διοργανώσεων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που είναι σε εξέλιξη και αφορά έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και στο πρόγραμμα «Πέλοπας», το οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει για πρώτη φορά το σύνολο των αθλητικών υποδομών στην επικράτεια. Υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης (άμεσα και έμμεσα) των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέονται με την καταγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων, για το οποίο είπε ότι έχουν ανταποκριθεί ως τώρα 34 από τις 48 ομοσπονδίες και έχουν καταγραφεί γύρω στα 5.000 σωματεία, περίπου τα μισά απ’ όσα υπολογίζεται ότι υφίστανται.

Ο κ. Αυγενάκης ανέπτυξε επίσης τα σταδιακά βήματα που γίνονται για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και έκλεισε προαναγγέλλοντας τη θέσπιση της Ψηφιακής Αθλητικής Κάρτας, μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει σε εικονικά αθλητικά γεγονότα, να λαμβάνει χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τις δράσεις της ΓΓΑ, αλλά και να έχει εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και της δυνατότητας χρήσης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ