today-is-a-good-day
17 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Στην ατζέντα του ΣΕ ζητήματα που έχουν σχέση με τους νέους

Θα είναι μία δυναμική, ψηφιακή και επίκαιρη προεδρία, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βααρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης που ξεκινά την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται για μια επίκαιρη προεδρία που θα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα την εποχή του κορονοϊού. «Η συζήτηση άλλαξε με τον κορονοϊό, θα γίνει μία συζήτηση πιο δικαιωματική, στον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, με τα οποία ασχολούμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπης», ανέφερε.

Παράλληλα, στις προτεραιότητες της προεδρίας βρίσκονται τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων. «Στην ατζέντα θα βρεθούν ζητήματα που έχουν σχέση με τους νέους, όπως η διαδικτυακή εκπαίδευση, τα fake news και πώς επηρεάζουν τη δημοκρατική μας λειτουργία, θέματα που έχουν να κάνουν με το δικαίωμα των νέων να απολαμβάνουν τα προϊόντα πολιτιστικής κληρονομιάς, χωρίς αυτά να επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή. Κι άλλα ζητήματα, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, το θέμα του trafficking, της παιδικής και ενδοοικογενειακής βίας», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ