today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Bundesliga: Ξαναρχίζει εν μέσω πανδημίας περιμένοντας ένα δισεκ. τηλεθεατές

Τα μάτια του αθλητικού κόσμου θα στραφούν  στη γερμανική Bundesliga αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς θα γίνει το πρώτο από τα κορυφαία πρωταθλήματα που θα ξαναρχίσει,  μετά την διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά λίγα θα έχουν αλλάξει στο γήπεδο, με την Μπάγερν να κυνηγά τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο της. Το γερμανικό ποδόσφαιρο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ξαναρχίσει στις δύο πρώτες κατηγορίες, από τις 16 Μαΐου μετά από αναστολή δύο μηνών, με τις ομάδες να υποβάλλονται σε περίοδο καραντίνας επτά ημερών.
Η Μπάγερν ξεκινά τους τελευταίους εννέα αγώνες με ένα ταξίδι στο Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την Κυριακή την Ουνιόν, ενώ η Ντόρτμουντ, τέσσερις βαθμούς πίσω από τους Βαυαρούς, παίζει με την Σάλκε μια ημέρα νωρίτερα.
«Η Bundesliga καταφέρνει να γίνει το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα παγκοσμίως που θα ξαναρχίσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Καρλ-Χάινς Ρουμένιγκε.

«Και με την bundesliga ως το μοναδικό πρωτάθλημα που θα μεταδοθεί στην τηλεόραση, περιμένω ότι θα έχουμε κοινό ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε χθες στο περιοδικό SportBild.
Οι αυστηροί κανονισμοί για την υγεία σημαίνουν ότι όλα τα παιχνίδια θα παίζονται σε κενά στάδια με μόνο περίπου 300 ανθρώπους μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες δεν θα πρέπει να φτύνουν, να αγγίζουν τα χέρια τους, ενώ ορισμένοι σύλλογοι θα χρησιμοποιούν μουσική και εικονικές φωτογραφίες φιλάθλων  από χαρτόνι για να ενισχύσουν την ατμόσφαιρα στους αγώνες.
H Bundesliga έχει στόχο να ολοκληρώσει τη σεζόν έως τις 30 Ιουνίου.

Η διακοπή επέτρεψε στον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, να ανακάμψει από έναν τραυματισμό στο πόδι. Έχει σημειώσει ήδη 25 γκολ και κυνηγά το ρεκόρ της σεζόν των 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ το 1972.
Η Ντόρτμουντ, με 51 βαθμούς, έναν μπροστά από την Λειψία, δεν έχει παραιτηθεί από τον τίτλο, αλλά θα κάνει επανεκκίνηση χωρίς τον τραυματισμένο αρχηγό της Μάρκο Ρόις.
«Εάν η Μπάγερν είναι σε κορυφαία κατάσταση, τότε ο τίτλος θα κριθεί από αυτούς, ειδικά όταν έχουν τέτοιο προβάδισμα», είπε ο προπονητής της Λειψίας, Ζουλιάν Νάγκελσμαν.
«Αλλά θα προσπαθήσουμε ακόμα να κερδίσουμε αυτό το τουρνουά εννέα παιχνιδιών για να δημιουργήσουμε τις θεωρητικές συνθήκες για να τελειώσουμε πολύ ψηλά».
Η Γκλάντμπαχ, τέταρτη στους 49 βαθμούς, και η Λεβερκούζεν, στους 47, πρέπει ακόμη να παίξουν με τη Μπάγερν, αλλά φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα πολεμήσουν για την τέταρτη θέση  που οδηγεί στο Champions League με την Σάλκε να βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από τις «απιρίνες».

Στο άλλο άκρο της κατάταξης, η διαδρομή της Πάντερμπορν στην Bundesliga φαίνεται να τελειώνει, έχοντας 16 βαθμούς, έξι μακριά από τα play-off υποβιβασμού που καταλαμβάνει η Ντίσελντορφ.
Οι πρωταθλητές του 2004 της Βέρντερ Βρέμης, βρίσκονται στην 17η θέση με 18 βαθμούς, θα πρέπει να επιταχύνουν εάν θέλουν να αποφύγουν τον δεύτερο υποβιβασμό τους από το 1980.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ