today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Δημοσκόπηση Alco: Στο 17,4% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 17,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open. Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων το 87% απαντά αρνητικά, ενώ στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές απαντά αρνητικά επίσης ποσοστό 67%.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 49% διατηρώντας εμφατικό προβάδισμα 29 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα (20%).

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες, ενώ ειδικά για τα Δημοτικά σχολεία θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου. Ειδικότερα, για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή. Τέλος, η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα εκτιμάται ως έγκυρη και επαρκής από το 79% των ερωτηθέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ