Οι ξένοι πρέσβεις διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία

Το δεύτερο μέρος του βίντεο για την υποστήριξη της εκστρατείας “Μένουμε Σπίτι” ανήρτησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, με ξένους πρέσβεις που βρίσκονται στην Ελλάδα να διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία.

Μέσα από την προβολή της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, η γενική γραμματεία δημόσιας διπλωματίας συμμετέχει στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αποστείλει ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή, αλλά και να καταδείξει ότι μπορούμε να κρατήσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας “Μένουμε Σπίτι – Ταξιδεύουμε με τη Λογοτεχνία” συμμετέχουν οι πρέσβεις της Αυστραλίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Πορτογαλίας και Σλοβακίας.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε εξ ολοκλήρου από το προσωπικό της γενικής γραμματείας κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα που παρουσιάσθηκαν, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στα εξής links: https://web.facebook.com/mfa.gr/videos/231675361485793/.