today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Spiegel: Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά της Frontex στον Έβρο

Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανούς αξιωματούχους της Frontex αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Σύμφωνα με το Spiegel Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν προς Γερμανούς αξιωματούχους και πυροβόλησαν τουλάχιστον μια φορά. Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσίοτητας από ένα εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων της Frontex, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Spiegel. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός το περιστατικό.

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε μια φορά στις 7:15 μ.μ. την Τρίτη το απόγευμα όταν Γερμανοί αξιωματούχοι βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονταν στην Ελλάδα ως μέρος μιας αποστολής της Frontex. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Τυχερό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ και ειδοποίησε αμέσως.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει ένα αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος στρατιώτης έδειξε το «μεσαίο δάχτυλό» του και επέστρεψε στη σκηνή του. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν τα όπλα τους στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Η Frontex είπε κατόπιν αιτήματος ότι όλα τα γεγονότα σχετικά με το συμβάν τα έχουν καταγράψει οι ελληνικές αρχές. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα σχόλιο την Πέμπτη.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ