today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Δήμος Αθηναίων: Τεράστια ανταπόκριση στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου»

Σε «τσουνάμι» ανθρωπιάς εξελίχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στην Αθήνα, το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου», όπου επιχειρήσεις και φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον δήμο και συνέβαλαν να δημιουργηθεί ένα ισχυρότατο δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να ενισχυθούν σημαντικοί τομείς της πόλης.

Με τις δωρεές τους, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, εξοπλίστηκε πλήρως το ολοκαίνουργιο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και ο νέος Ξενώνας Τοξικοεξαρτημένων, ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), οι ομάδες streetwork, τα Δημοτικά Ιατρεία, η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και ο τομέας της καθαριότητας και κυρίως της απολύμανσης της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστεί αυτές τις επιχειρήσεις και τους φορείς για την έμπρακτη ενίσχυση που προσέφεραν στην προσπάθεια του δήμου να δημιουργηθεί «μια τεράστια ομπρέλα προστασίας προς τους πολίτες που την έχουν ανάγκη. Επιχειρήσεις, επαγγελματίες, φορείς, παραμερίσαμε αγωνίες, ενώσαμε δυνάμεις και θέληση, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη του μαζί και δημιουργώντας μια απίστευτη ασπίδα ανθρωπιάς στα δύσκολα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχετικό αναλυτικό πίνακα που δημοσιοποίησε ο δήμος, οι επιχειρήσεις και οι αντίστοιχες δωρεές τους, είναι οι εξής:

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την υποστήριξη του ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) ενίσχυσαν οικονομικά το πρόγραμμα της διανομής τροφίμων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Ηellas συνεισφέρουν στην καθημερινή διανομή των αναγκαίων αγαθών στους επωφελούμενους του προγράμματος. Τέλος, 36.978 τεμάχια (αναψυκτικά, χυμοί & έτοιμο τσάι) διανεμήθηκαν στους εργαζομένους καθαριότητας των 7 διαμερισμάτων του Δήμου Αθηναίων και για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Η AVIS παραχώρησε 10 οχήματα για τις ανάγκες του προγράμματος και η «Πανελλήνιο» Athens Experience Car Services δώρισε καύσιμα αξίας 10.000 ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες των οχημάτων. Η FRIGOGLASS εξόπλισε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με 5 επαγγελματικά ψυγεία και η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS AE δώρισε 3 επαγγελματικούς καταψύκτες για να ενισχυθεί ο μηχανισμός διανομής τροφίμων. Τέλος, η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ δώρισε 15 tablets για την καλύτερη διαχείριση των αιτημάτων.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS-ΤΡΟΦΙΜΑ

Το πρόγραμμα ενισχύθηκε σημαντικά με δωρεές τροφίμων από τις εταιρείες: ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ: 1.000 συσκευασίες μπισκότα

ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ (ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΑΓΡΟΖΩΗ, ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ, ΑΡΤΑ, DISTROCHICK, ΚΟΤΙΝΟ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ): 2.000 κοτόπουλα

3 άλφα-ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ: 5 τόνοι ρύζι

BIΟΛΑΝΤΑ ΑΕ: 10 παλέτες με μπισκότα και δημητριακά

ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ: 425 προϊόντα

ΔΕΛΤΑ: 4.327 τεμάχια γαλακτοκομικά προϊόντα

ΔΩΔΩΝΗ: 1.100 κιλά γαλακτοκομικά προϊόντα και 5.500 φέτες τυρί για τοστ

ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AE: 500 συσκευασίες σούπας και τσάι

ΖΑΓΟΡΙ-ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: 4.000 μπουκάλια νερού

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ: 5.000 πακέτα ψωμί του τοστ ανά εβδομάδα

ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ: 1.000 συσκευασίες νωπό χοιρινό

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: 1 τόνος ζυμαρικά

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 1.036 σαλάτες

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΕ: 3.200 χυμοί και 3.600 γιαούρτια

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 66 συσκευασίες ειδών μαναβικής, 441 γιαούρτια, 281 συσκευασίες γάλα

BOLTON HELLAS: 20 κιβώτια προϊόντα Rio Mare

BONDUELLE/ΚΟΡΕ ΑΕ: 992 συσκευασίες κατεψυγμένα λαχανικά

FRIESLANDCAMPINA HELLAS: 750 συσκευασίες γάλα,1.800 γιαούρτια, 1.200 ροφήματα γάλακτος, 1.200 ροφήματα γιαουρτιού, 3.000 γκοφρέτες γάλακτος, 115 συσκευασίες βουτύρου

GALITEL SA: 944 σαλάτες και λαχανικά

True Bites: 30.440 μπάρες δημητριακών & 18.000 σακουλάκια με σνακ

LEADER SA: 9.050 γαλακτοκομικά προϊόντα

ΜΙΝΟΑΝ BRANDS: 1.380 βαζάκια παγωτού

NESTLE: 6.000 πακέτα δημητριακών, 1.680 συσκευασίες καφέ, 12.000 σοκολάτες, 4.000 σούπες, 4.560 τεμάχια γάλα σκόνη, 7.850 σνακ δημητριακών

NIKAS: 728,753 κιλά και 380 συσκευασίες αλλαντικών, 20 κιλά κατεψυγμένο κρέας

OLIVARTIA: 1.300 λίτρα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

PLANETFRUITS ΕΠΕ: 500 κιλά μπανάνες και 100 κιλά ανανάς

SARISTI: 7.520 κύλινδροι τσάι

STELIOS PHILANTHROPIC FOUNDATION: 60.000 κρουασάν

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS-ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συνδρομή των δωρεών σε είδη οικιακής και προσωπικής φροντίδας:

ΑΡΚΑΔΙ: 1.396 σαπούνια

BOLTON HELLAS: 30 κιβώτια προϊόντων οικιακής και προσωπικής φροντίδας

ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS ΑΕ: 10.600 προϊόντα προσωπικής φροντίδας

ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ ΑΕΒΕ: 164 κιβώτια ειδών οικιακής φροντίδας

HENKEL: 2.000 προϊόντα οικιακής φροντίδας και 8.400 προϊόντα προσωπικής υγιεινής

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ: 21.000 τεμάχια αντισηπτικών προϊόντων

PROCTER&GAMBLE: 11.531 συσκευασίες ειδών προσωπικής και οικιακής φροντίδας

SOFTEX: 15 παλέτες χαρτί υγείας

ΜEGA DISPOSABLES SA: 690.000 προϊόντα προσωπικής υγιεινής

METRO MYMARKET: 1.308 είδη οικιακής και προσωπικής φροντίδας

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων εξοπλίστηκε άμεσα με την συνδρομή των εταιρειών ΒΕD AND BATH που δώρισε 400 σετ σεντονιών, μαξιλάρια και πετσέτες, CANDIA STROM με δωρεά 44 στρωμάτων, DEXIM με 400 ζευγάρια παντόφλες και το ξενοδοχείο ATΗENS GATE 200 ζευγάρια παντόφλες, GRANΤ THORNTON ΑΕ που προσέφερε 14 κρεβάτια, 30 τραπέζια και 40 ντουλάπες, ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS AE με τη δωρεά 11 στεγνωτήριων, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που εξόπλισε το κέντρο με 100 τηλεοράσεις με εσωτερικές κεραίες, 17 ψυγεία, 3 πλυντήρια από το πρόγραμμα Δεύτερο Σπίτι και 3 συστήματα σιδερώματος, ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS που δώρισε προϊόντα ΙΚΕΑ (50 σιδερένια κρεβάτια, 100 τραπέζια και 550 καρέκλες) και PRAKTIKER ΗΕLLAS με 40 κρεβάτια. Επιπλέον, η ISS HELLAS θα προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού και ενδελεχούς απολύμανσης για τους πρώτους 2 μήνες λειτουργίας και η Mastercard στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Speedex, θα προσφέρει 3 ευρώ στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων για κάθε ανέπαφη πληρωμή με κάρτα Mastercard ® για αποστολές μέσω Speedex. Τέλος, οι εταιρείες Πουρνάρας και LIDO προσέφεραν προϊόντα ένδυσης, ενώ το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ δώρισε μπουρνούζια, κλινοσκεπάσματα. Τρόφιμα για το Κέντρο πρόσφερε η DOMINO’S.

STREET WORK

Η δράση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων για υποστήριξη αστέγων ατόμων στον δρόμο με την παροχή άμεσης, πρακτικής βοήθειας, παραπέμποντάς τα σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες και προωθώντας την ένταξή τους σε δομές φιλοξενίας, στηρίχθηκε σημαντικά από τις εταιρείες EUROCATERING που διέθεσε 466 σαλάτες, 1.500 σάντουιτς, 327 κιλά φρούτα, 1.500 dressing ελαιόλαδο, 250 κουβέρ, ΖΑΓΟΡΙ-ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που διέθεσε 1.500 μπουκάλια νερού, JUCEBOX με 301 συσκευασίες φρούτων, ΜEGA Disposables SA με αντισηπτικά μαντηλάκια, Nestlé με σοκολάτες και σνακ δημητριακών, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ με αντισηπτικά προϊόντα, True Bites με μπάρες δημητριακών και. Επιπλέον, η P&G προσέφερε πασχαλινά γεύματα, ενώ οι εταιρείες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΛΟΥΞ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ δώρισαν 1.500 χυμούς και 1.050 επιδόρπια αντίστοιχα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η καθαριότητά και η απολύμανση των δημόσιων χώρων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με σχολαστικές απολυμάνσεις δρόμων, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων πολυσύχναστων σημείων της πόλης. Η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε από την ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, που προσέφερε 25.500 λίτρα πετρέλαιο για τα οχήματα καθαριότητας και τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που θα διαθέσει από την ΕΚΟ 70.000 καύσιμα για την καθημερινή κίνηση 70 οχημάτων απολύμανσης. Επιπλέον, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δώρισε 112.000 λίτρα απολυμαντικού υγρού, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος των υλικών της απολύμανσης για 2 εβδομάδες, η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS ΑΕ δώρισε 2.000 λίτρα χλωρίνης και η ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ ΑΕΒΕ προσέφερε 77 κιβώτια χλωρίνη.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Η INTERAMERICAN προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων ενώ συνδράμει σημαντικά και στην ανακαίνιση του κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Η GRANΤ THORNTON ΑΕ και η Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος ενίσχυσαν τη λειτουργία των ιατρείων με υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό και η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ προσέφερε μέσα ατομικής προστασίας αξίας 10.000 ευρώ για χρήση από το προσωπικό των ιατρείων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Όμιλος Σαρακάκη διέθεσε στην Δημοτική Αστυνομία 15 δίκυκλα και δυο ο Όμιλος Μοτοδυναμική, με στόχο την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση της στον έλεγχο των Βεβαιώσεων μετακίνησης των πολιτών για τη διασφάλιση τήρησης του επιβεβλημένου περιορισμού κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ