today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Κορωνοϊός: Για «κακοδιαχείριση» κατηγορεί τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες ο Ντ.Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε πόλεις και Πολιτείες που ζητούν ομοσπονδιακή βοήθεια για να αντισταθμίσουν τις τεράστιες απώλειες που υφίστανται λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ηγέτες τους για «κακοδιαχείριση».

Αμερικανοί κυβερνήτες Πολιτειών ζητούν να εγκριθεί η χορήγηση 500 δισεκ. δολαρίων από το Κογκρέσο, καθώς βουλευτές και γερουσιαστές εξετάζουν την πιθανότητα να προωθήσουν άλλοι ένα πακέτο μέτρων ανακούφισης. Υποστηρίζουν ότι τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για να καλυφθεί το κόστος των μέτρων που ελήφθησαν για να αντιμετωπιστεί η κρίση αλλά και το εισόδημα που χάθηκε κατά το διάστημα που οι κάτοικοι ήταν σε καραντίνα.

«Γιατί θα πρέπει οι πολίτες και οι φορολογούμενοι της Αμερικής να διασώσουν κακοδιαχειριζόμενες Πολιτείες (όπως το Ιλινόι, για παράδειγμα) και πόλεις, που σε όλες τις περιπτώσεις διοικούνται από Δημοκρατικούς, όταν οι περισσότερες άλλες Πολιτείες δεν ζητούν βοήθεια; Είμαι ανοιχτός να συζητήσω τα πάντα, όμως απλώς αναρωτιέμαι;» έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ