today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η VW επανεκκινεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Ο όμιλος Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στον τομέα των πωλήσεων, δήλωσε ότι από σήμερα ξεκινά η σταδιακή ενεργοποίηση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, για να δώσει στους εργαζομένους της χρόνο να προσαρμοστούν σε νέα μέτρα υγιεινής για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ενθαρρυμένη από την πτώση των ποσοστών μόλυνσης, η Γερμανία μείωσε τους κανόνες που επιβλήθηκαν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στηρίζονται στην ικανότητα της χώρας να εντοπίσει και να περιορίσει τον κορονοϊό για να ενεργοποιήσουν την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναφέρει το Reuters.

Στο Wolfsburg, περίπου 8.000 εργαζόμενοι άρχισαν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα από σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του VW Golf. Αυτή την εβδομάδα θα κατασκευαστούν 1.400 αυτοκίνητα και ο αρχικός προγραμματισμός καθορίζει ότι προβλέπει ότι κάθε δεκαπενθήμερο, θα κατασκευάζονται 6.000 αυτοκίνητα κάθε δεκαπενθήμερο, δήλωσε η VW. Η παραγωγική ικανότητα στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ, θα είναι περίπου 10% -15% αρχικά και θα φτάσει περίπου το 40% την επόμενη εβδομάδα.

Η VW αναθεώρησε τις διαδικασίες της για να συμπεριλάβει επιπλέον μέτρα υγιεινής. Οι εργαζόμενοι καλούνται να μετρήσουν τη θερμοκρασία τους και να αλλάξουν τις φόρμες τους στο σπίτι, για να αποτρέψουν τον συνωστισμό στα αποδυτήρια των εργοστασίων. Έχουν τοποθετηθεί επιπλέον σημάνσεις στο εργοστάσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμορφώνονται καλύτερα με έναν κανόνα κοινωνικής απόστασης 1,5 μέτρων και παρέχεται επιπλέον χρόνος ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απολυμάνουν τα εργαλεία και τις επιφάνειές τους, δήλωσε η VW.

Η Volkswagen άρχισε να παράγει εξαρτήματα στο Braunschweig, το Kassel, το Salzgitter και το Ανόβερο στις αρχές Απριλίου και συνέχισε την κατασκευή αυτοκινήτων στο Zwickau και τη Μπρατισλάβα στις 20 Απριλίου και στο Chemnitz στις 23 Απριλίου. Οι BMW, Daimler και VW βασίζονται στην ικανότητα της Γερμανίας να αντιμετωπίσει το νέο κορονοϊό, στις δυνατότητες των υγειονομικών υπηρεσιών για την περίθαλψη.

Τα ευρωπαϊκά εργοστάσια έχουν αλλάξει τα πρότυπα εργασίας, για να ενσωματώσουν πιο αυστηρά συστήματα υγιεινής και καθαρισμού, καθώς και πιο μεγάλη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων. Η BMW δήλωσε ότι αυξάνει την κατασκευή κινητήρων από σήμερα. Η BMW θέλει να ανοίξει ξανά το βρετανικό εργοστάσιό της στο Goodwood και το Spartanburg της Νότιας Καρολίνας στις 4 Μαΐου. Μετά να ανοίξει το εργοστάσιο στο Dingolfing, στη Γερμανία και στο San Luis Potosi στο Μεξικό, στις 11 Μαΐου, ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς.

‘Αλλα εργοστάσια στη Λειψία, το Ρέγκενσμπουργκ και τη Ρόσλιν της Νότιας Αφρικής θα ανοίξουν μετά τις 18 Μαΐου. Το εργοστάσιο της BMW στο Shenyang της Κίνας παράγει αυτοκίνητα από τις 17 Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους. Η σειρά θέσεων στα εργοστασιακά λεωφορεία της BMW έχει αλλάξει, όπως και η διαδικασία εισόδου και εξόδου από το λεωφορείο.Θα προσέρχονται στο εργοστάσιο ήδη φορώντας τα εργοστασιακά τους ρούχα, για να αποφύγουν το χρόνο να συνωστιστούν στα αποδυτήρια, και οι καθορισμένες διαδρομές στο εργοστάσιο έχουν αλλάξει για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει μόνο «μονόδρομη» κυκλοφορία, δήλωσε η BMW.

Τα εργοστάσια της Mercedes-Benz στο Sindelfingen και στη Βρέμη κάνουν επίσης προετοιμασίες για την αύξηση της παραγωγής.

Η FiatChrysler, πρόκειται να ανοίξει τη μονάδα της Sevel στην κεντρική Ιταλία, και θα συνεχίσει την παραγωγή με ρυθμό 70% -80%.

Στη Γαλλία, η Toyota την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Valenciennes και η Renault άρχισε να παράγει κινητήρες στο εργοστάσιό της στο Cleon, δυτικά του Παρισιού. Θα ακολουθήσει το εργοστάσιο της Renault’s Flins, δυτικά του Παρισιού, όπου μόνο το 25% του εργατικού δυναμικού αναμένεται να συνεχίσει την εργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ