today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

H Kίνα διαψεύδει ότι το Πεκίνο διενεργεί εκστρατεία παραπληροφόρησης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι το Πεκίνο διενεργεί μια εκστρατεία παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό έπειτα από την έκθεση της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν “σημαντικά στοιχεία” που παραπέμπουν σε μια τέτοια εκστρατεία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

“Η Κίνα αντιτίθεται στη δημιουργία και διάδοση ψευδών ειδήσεων από οποιονδήποτε ή από οιαδήποτε οργάνωση. Η Κίνα είναι θύμα παραπληροφόρησης, δεν την έχει ξεκινήσει η ίδια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ στη σημερινή τακτική ενημέρωση του Τύπου.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης για την παραπληροφόρηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε ότι κυβερνήσεις, όπως η κινεζική και η ρωσική, ευθύνονται για διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με τον ιό.

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι την περασμένη εβδομάδα ανώτεροι κινέζοι αξιωματούχοι άσκησαν πιέσεις προς την ΕΕ για να αφαιρέσει την κριτική εις βάρος του Πεκίνου από την έκθεση αναφέροντας ότι αυτό θα “εξόργιζε” την κινεζική κυβέρνηση.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από καθυστέρηση και ορισμένες πληροφορίες που αφορούσαν την Κίνα τροποποιήθηκαν. Μια εκπρόσωπος της ΕΕ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Κίνα έχει υπερασπιστεί με πάθος τους χειρισμούς της ως προς την πανδημία εν μέσω εκκλήσεων από κάποιες χώρες για την διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τον ιό και την προέλευσή του.

Ο Γκενγκ είπε ότι δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι ο ιός έχει ως προέλευση την Κίνα και προειδοποίησε ότι θα αποτύχουν τυχόν “πολιτικοί ελιγμοί” που βρίσκονται πίσω από τις εκκλήσεις για ανεξάρητη έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ