today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Ναι στην υπό όρους κρατική βοήθεια στις μεγάλες επιχειρήσεις

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ υπερασπίζεται τη βοήθεια δισεκατομμυρίων που θα δοθεί σε επιχειρήσεις – «συμπεριλαμβανομένων και ομίλων όπως η Lufthansa. Ωστόσο, εταιρείες που θα λάβουν κρατική ενίσχυση, θα πρέπει να παραιτηθούν από τη διανομή μερισμάτων και να αντιμετωπίσουν το θέμα των μπόνους συγκρατημένα», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk / Dlf.

Ο Άλτμάιερ επέστησε την προσοχή των πολιτών αναφορικά με τα μέτρα χαλάρωσης, «ώστε να μην χρειασθεί να ανακληθούν. Είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι ορισμένοι πιστεύουν πως ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει. Η επιθυμία για επιστροφή στην κανονικότητα και τον περιορισμό των οικονομικών ζημιών είναι κατανοητή, αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας μας».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας είπε επίσης πως προτίθεται να συνδέσει την οικονομική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις κατά την κρίση του κορονοϊού με όρους. «Εάν οι μεγάλες εταιρείες λάβουν κρατική υποστήριξη θα πρέπει να παραιτηθούν από την καταβολή μερισμάτων και η διοίκησή τους θα πρέπει επίσης να συνεισφέρει. Ποίου ύψους θα είναι η παραίτηση από τα μπόνους της πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά περίπτωση». Ο Άλτμάιερ τόνισε όμως ότι  «σαφώς και  δικαιούνται μια ευκαιρία να ξανασταθούν στα πόδια τους εταιρείες που ήταν ανταγωνιστικές πριν από την κρίση του κορονοϊού και είχαν κέρδη. Ο ρόλος του κράτους όμως θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ