today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Στην υπηρεσία του NHS και το γήπεδο της Μπράιτον

Σε κέντρο δοκιμών για την Covid-19, προκειμένου να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), έχει μετατραπεί το γήπεδο της Μπράιτον «Amex Stadium», όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή του Πάσχα από το σύλλογο της Premier League.

Το ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διακοπεί από τις 13 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει μολύνει πάνω από 2.3 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη με περισσότερους από 158.000 θανάτους.

Αρκετοί σύλλογοι της Premier League έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

«Το Amex θα είναι το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμών σε ολόκληρη τη νότια πλευρά και θα χρησιμοποιηθεί για αυτοελέγχους και υποβοηθούμενες δοκιμές», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπράιτον, Πολ Μπάρμπερ, στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία είναι μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να αυξήσει τα τεστ στις χιλιάδες του προσωπικού του NHS και άλλους εργάτες σε θέσεις-κλειδιά, που αγωνίζονται για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Το κέντρο είχε προγραμματιστεί να τσεκάρει πάνω από 50 εργαζόμενους στην “πρώτη γραμμή” το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και θα έχουν τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες», πρόσθεσε ο Μπάρμπερ και κατέληξε: «Μέσα σε μερικές ημέρες, το κέντρο θα έχει φτάσει έως και 1.000 τεστ το 24ωρο».

Ιατρικός εξοπλισμός έχει στηθεί και στο νεοσύστατο γήπεδο της Τότεναμ, για τη λειτουργία δοκιμαστικών τεστ της Covid-19, για το προσωπικό του NHS και τις οικογένειές τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γουλβς και η Τσέλσι είναι μεταξύ των άλλων συλλόγων, που έχουν σπεύσει να βοηθήσουν το προσωπικό που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ταμείου που θα συγκεντρώσει χρήματα για τις φιλανθρωπικές δράσεις του NHS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ