today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Αυστρία: Τεστ σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας

Την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό στο προσωπικό και σε όλους όσοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα φροντίδας σε όλη τη χώρα, και ανέρχονται αυτή την στιγμή συνολικά σε 130.000, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Παραπέμποντας σε επιστημονικές έρευνες, επισήμανε ότι “η διεθνής πείρα δείχνει ότι αυτός ο τομέας είναι εκείνος με τον μεγαλύτερο κίνδυνο”, και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση θέλει να επικεντρώσει στην πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλους τους οίκους ευγηρίας και τα ιδρύματα φροντίδας, των οποίων ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 918.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μία άλλη ομάδα, στην οποία θα γίνουν μελλοντικά πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ, είναι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ενώ, όπως σημείωσε, θα υπάρξει γενικά μία νέα στρατηγική στα τεστ διάγνωσης του νέου κορονοϊού, τα οποία θα γίνονται σε περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες και θα είναι στοχευμένα και ταχύτερα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στην Αυστρία καταγράφονταν σήμερα 14.370 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 410 άνθρωποι, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 162.816 διαγνωστικά τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ