today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μόσχα: Έτοιμη να συζητήσει με την Ουάσινγκτον για τους υπερηχητικούς πυραύλους

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων στο πλαίσιο της στρατηγικής σταθερότητας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων.

Τον Αύγουστο 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν από μια συμφωνία ορόσημο για τα στρατηγικά όπλα, τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), ενισχύοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στείλουν στη Ρωσία εξοπλισμό για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Λαβρόφ δήλωσε από την πλευρά του πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει, εφόσον χρειαστεί, περισσότερο εξοπλισμό στις ΗΠΑ, κάτι που ήδη έκανε στα τέλη του περασμένου μήνα, μετέδωσε το TASS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ