today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Η Google και το Θέατρο Μπολσόι συνεχίζουν την προβολή παραστάσεων στο YouTube

Το Κρατικό Θέατρο Μπολσόι και η Google ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν να προβάλλουν μια σειρά παραστάσεων όπερας και μπαλέτου του φημισμένου θεάτρου μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει το Θέατρο Μπολσόι στο YouTube.

Από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τις παραστάσεις μπαλέτου «Σπάρτακος», «Δον Κιχώτης», «Ήρωας των καιρών μας», «Φωτεινό ρυάκι», «Κουρσάρος» και τις όπερες «Καταρίνα Ισμαΐλοβα» και «Σατκό», καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από την γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ.

«Το καθεστώς αυτοαπομόνωσης που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού θα παραταθεί στην χώρας μας έως τις 30 Απριλίου και το θέατρο Μπολσόι αποφάσισε να παρατείνει την μετάδοση των παραστάσεων που έχει κινηματογραφήσει και διατηρεί στο «χρυσό αρχείο» μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει στο YouTube», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Θεάτρου Μπαλσόι Καταρίνα Νόβικοβα.

Η ίδια ανέφερε ότι κατά την πρώτη περίοδο των on-line προβολών μέσω του καναλιού You Tube, που διήρκεσε από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, οι πρώτες έξι μεταδόσεις παραστάσεων συγκέντρωσαν 6,5 εκατομμύρια θεάσεις από 134 χώρες. Μόνο την «Ωραία κοιμωμένη», είπε Νόβικοβα συγκέντρωσε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο 1,5 εκατομμύριο θεάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ