today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

HΠΑ: Περισσότεροι από 30 νεκροί από ανεμοστρόβιλους

Ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και πολλά θύματα την Κυριακή και τη Δευτέρα το πρωί στις νότιες ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 32 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημη πηγή και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατεστραμμένα σπίτια, ξεριζωμένα δέντρα, αυτοκίνητα που ανατράπηκαν: οι καταιγίδες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μια περιοχή από το Τέξας ως τη Νότια Καρολίνα.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές σε όλη την πολιτεία», ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Μισισιπή.

Εννέα ακόμη νεκροί καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, επτά στη Τζόρτζια, τρεις στο Τενεσί, ένας στο Άρκανσο και ένας στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προτού ξεκινήσει την καθημερινή του συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο για την επιδημία του κορονοϊού, απηύθυνε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τις κοινότητες αυτές να ανασυνταχθούν», τόνισε κάνοντας λόγο για «φρικτούς και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους».

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Στις πολιτείες Μισισιπή και Λουιζιάνα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ