today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Ενωμένοι οι αθλητές στη μάχη με τον κορωνοϊό

Μία από τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στην ανθρωπότητα η πανδημία του κορωνοϊού, είναι ο περιορισμός των διά ζώσης επαφών. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι τις τελευταίες έξι εβδομάδες, είναι -σχεδόν- αποκλειστικά το διαδίκτυο, καθώς η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το κύριο μέτρο περιορισμού στην εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “L’ Equipe”, προς την κατεύθυνση αυτή και μετά από σχετική πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πολλοί από τους κορυφαίους αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού, συμμετείχαν στη δημιουργία ενός μικρού βίντεο, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας και της εφαρμογής των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί.

Ανάμεσα στους διάσημους εκπροσώπους του αθλητισμού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σ΄ αυτό το κάλεσμα, είναι ο Γάλλος μπασκετμπολίστας Νικολά Μπατούμ, ο Μονεγάσκος οδηγός της Φόρμουλα 1 Σαρλ Λεκλέρκ, ο Γάλλος επιθετικός της Τσέλσι Ολιβιέ Ζιρού, ο Ισπανός παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός Φερνάντο Ιέρο, οι κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες Αντα Χέγκερμπεγκ (Νορβηγία) Εβζενί Λε Σομέρ (Γαλλία) και Μάρτα (Βραζιλία), ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Αρσεναλ Πιερ Εμερικ Ομπαμεγιανγκ και ο Νεϊμάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ