today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Βουτιά μέχρι και 90% στο τζίρο των αεροπορικών εταιριών

Μεγάλη πτώση παρατηρείται στις πωλήσεις αεροπορικών εταιριών αλλά και στην αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως. Πολλές από τις εταιρίες παρουσιάζουν πτώση του τζίρου τους που αγγίζει το 90%, με κίνδυνο για την τελική επιβίωσή τους.

AIR FRANCE-KLM:
Η Air France-KLM γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη επιχειρησιακή ικανότητά της  αναμένεται να περικοπεί κατά περισσότερο από 90% τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς η επιβατική κίνηση “βυθίστηκε” τον Μάρτιο, λόγω του κορονοϊού.

LUFTHANSA:
Απώλειες ύψους €1 εκατ. καταγράφει κάθε ώρα η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία διαπραγματεύεται ήδη το ύψος της κρατικής βοήθειας που θα λάβει από το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορoνοϊού.”Κάθε ώρα χάνουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας – μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα”, τόνισε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, η οποία εξυπηρετεί αυτή την περίοδο λιγότερους από 3.000 επιβάτες την ημέρα. Πριν από την κρίση, ο αριθμός των επιβατών για την Lufthansa έφθανε τους 350.000 ημερησίως.

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα μειώθηκαν και πάλι σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, σημειώνοντας βουτιά κατά 41,8%, όπως ανακοίνωσε χθες η Κινεζική Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA), με τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων να έχει αποδυναμωθεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα πουλήθηκαν 499.538 οχήματα συγκριτικά με 858.131 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την CPCA. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις αυτοκίνητων είχαν μειωθεί κατά 78% σε ετήσια βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ