today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Αναβλήθηκε η 9η αποστολή της Axion Hellas λόγω covid-19

Ένα ζεστό χαμόγελο, ένα χάδι και η ανακούφιση στο πρόσωπο κάθε πολίτη των ακριτικών νησιών, είναι η ανταμοιβή των εθελοντών της Axion Hellas. Κάθε αποστολή που πραγματοποιούν οι εθελοντές της στις απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, αποτελεί μια ξεχωριστή φροντίδα για τους κατοίκους. Οι ιατροφαρμακευτικές εξετάσεις, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τα έργα υποδομών που προσφέρουν, πολύτιμα και απαραίτητα για την ανάπτυξη κάθε τόπου. Η εμφάνιση του covid-19, δυστυχώς επηρέασε αυτό το ξεχωριστό έργο των εθελοντών και γενικότερα τα «σχέδια» της Axion Hellas, για τη φετινή χρονιά, όπως άλλωστε είναι λογικό, έπειτα από τις ριζικές αλλαγές που επέφερε ο φόβος για τη διάδοση του, στις ζωές των πολιτών όλου του κόσμου.

Η 9η αποστολή της οργάνωσης, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σε μκρά νησιά του Αιγαίου το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, αναβλήθηκε και έτσι οι νησιώτες δεν θα μπορέσουν να υποβληθούν στις πολύτιμές γι’ αυτούς ιατροφαρμακευτικές εξετάσεις.

«Ζούμε καταστάσεις που τις βιώνουμε για πρώτη φορά» εξομολογείται μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Axion Hellas, Βασίλης Πατέρας και επισημαίνει πως «δυστυχώς, η δράση μας που ήταν προγραμματισμένη για 1-10 Μαΐου στα νησιά Φολέγανδρο, Ανάφη, Κάρπαθο, Χάλκη, Ψέριμο, Αρκιούς και Αγαθονήσι αναβλήθηκε και ελπίζουμε όταν θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα του κορονοϊού, να υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο».

«Παρόλη τη στεναχώρια που ένιωσαν όλοι οι κάτοικοι των παραπάνω νησιών, είναι σίγουρα κατανοητό, αυτή την δύσκολη ώρα, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία όλων μας και ο απόλυτος σεβασμός στις διατάξεις των αρμοδίων αρχών», σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πατέρας.

Το έργο της Axion Hellas όμως παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες, συνεχίζεται. «Ενισχύουμε με κάθε τρόπο και όπως μπορούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επίσης μια ομάδα δεκαοχτώ ιατρών εθελοντών μας, βάσει σχεδίου, έχει τεθεί στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Αxion Hellas και προσθέτει: «Προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη μέρα που θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σχεδιάζουμε δράσεις πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το Υπουργείο Υγείας, και επιπρόσθετα σε περίπτωση που μας ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο θα υλοποιούμε covid tests στους ακριτικούς πληθυσμούς κατά την διάρκεια των αποστολών μας. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε με αναλώσιμα όλα τα τοπικά ιατρικά κέντρα των νησιών που θα επισκεφτούμε, με σκοπό την προφύλαξη όλων και τη μη διάδοση του covid-19».

Βαθιά συγκινημένος ο κ. Πατέρας έστειλε το δικό του μήνυμα στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών που δοκιμάζονται από την πανδημία. «Να είστε δυνατοί, να έχετε υπομονή και πίστη και σύντομα η Axion Hellas με τους εθελοντές της θα είναι κοντά σας. Δεν ξεχνάμε, “Μένουμε σπίτι” μόνο έτσι θα προστατευτούμε και θα προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ