today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μεσογαίας Νικόλαος: Μόνο ο Χότζα και η κυβέρνησή μας απαγόρευαν τη θεία λατρεία!

Μια προκλητική επιστολή προς την κυβέρνηση επιφύλασσε  ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, παρομοιάζοντας την προστασία της δημόσιας υγείας και τους περιορισμούς που επιβάλλονται, με το ανελεύθερο σοβιετικό καθεστώς και το καθεστώς του στυγνού Αλβανού δικτάτορα Εμβέρ Χότζα!

Ο Νικόλαος Χατζηνικολάου, ο οποίος πλασσάρεται και ως “σοβαρός” στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους, λόγω των σπουδών του στις ΗΠΑ, δεν διστάζει να διαφοροποιηθεί και προκαλέσει για άλλη μια φορά. Το είχε άλλωστε ξανακάνει την περίοδο των μνημονίων, όπου με τους “πύρινους” αντιμνημονιακούς λόγους του έσπρωξε τον κόσμο να αναζητήσει την πολιτική λύτρωση σε “αντισυστημικά” πολιτικά μορφώματα , που τελικά αποδείχτηκαν καταστροφικές αυταπάτες. Κύκλοι της εκκλησίας σχολίαζαν ότι η καλή σχέση του με τα “αντισυστημικά μορφώματα” της του προσέφεραν και τον τιμητικό τίτλο του “Υποστρατήγου” που του προσέφερε ο Πάνος Καμμένος!

Είχε διαφοροποιηθεί ακόμα και από τον προσωπικό του ευεργέτη μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστοδόλουλο (τον είχε κάνει Μητροπολίτη), όταν εκείνος αδικείτο από δημοσιεύματα του τύπου. Τότε είχε διαφοροποιηθεί δια της ψήφου του στην Ιεραρχία, ζητώντας τη διερεύνηση των ανυπόστατων καταγγελιών κατά του τότε Αρχιεπισκόπου…

Κύκλοι της εκκλησίας, θεωρούν ότι ο Νικόλαος Χατζηνικολάου εκφράζει αυτές τις απόψεις προκειμένου να πλασσαριστεί καλύτερα ενόψει της επερχόμενης διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, άλλοι ισχυρίζονται ότι ο ίδιος κολακεύεται από τη δημοσιότητα που απολαμβάνει και ψάχνει τρόπους προκειμένου να την διευρύνει.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι κύκλοι της εκκλησίας σχολίαζαν ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός σε αυτά τα θέματα, την ώρα που γνωρίζει ότι η εκκλησία έχει ήδη πληγεί με δεκάδες κρούσματα, όπου ανάμεσα τους διακρίνονται ιερείς, μοναχοί και πιστοί, ενώ χθες έχασε τη ζωή του Επίσκοπος στη Σερβία.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Νικολάου, αφορμή της επιστολής υπήρξε υπογραφή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) από την Υπουργό Παιδείας.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του, τονίζοντας παράλληλα ότι οι σκέψεις που ακουλουθούν εκφράζουν την κοινή λογική και τα αισθήματα πολλών συμπολιτών μας.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Παιδείας και προς την Κυβέρνηση, για όσα κάνουν και αφορούν την προστασία και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος εξηγεί ότι η παρέμβασή του, είναι γιατί θέλει με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει προσωπικά στην καλύτερη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία.

«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία όμως φέρει την δική σας υπογραφή, παραβιάζει τα όσα διακηρύττονται περί των διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας» – τονίζει μεταξύ άλλων στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο Μητροπολίτης Μεσογαίας, υπογραμμίζει ότι «η απαγόρευση της θείας λατρείας δεν έχει γίνει ποτέ, ακόμη και από τα επισήμως ταυτιζόμενα με τον αθεϊσμό καθεστώτα, πλην του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία.»

«Το σοβιετικό καθεστώς πολέμησε την θρησκευτικότητα, έδιωξε την Εκκλησία, γκρέμισε ναούς, εξόντωσε κληρικούς, δεν απαγόρευσε όμως την λατρεία κεκλεισμένων των θυρών. Η κυβέρνηση μας το έκανε!» προσθέτει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσογαίας.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρει ότι “σε καμμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν έχει απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λατρείας, ούτε στην Κύπρο, ούτε στις σλαβικές χώρες, ούτε στην Κορέα, όπου εκεί το θέμα το ρύθμισαν οι αρμόδιες Εκκλησίες.”

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή Νικολάου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ