today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Γερμανία: Έκκληση για βοήθεια από τους ζωολογικούς κήπους που πλήττονται λόγω κορωνοϊού

Οι ζωολογικοί κήποι στη Γερμανία απέστειλαν επιστολή στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ καλώντας την να μεριμνήσει για την παροχή βοήθειας 100 εκατ. ευρώ ώστε να εξασφαλίσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που φιλοξενούν, κατά τη διάρκεια της κρίσης που έχει προξενήσει ο κορωνοϊός.

«Αντίθετα με άλλους οργανισμούς, εμείς δεν μπορούμε απλώς να σταματήσουμε τη δραστηριότητά μας. Τα ζώα μας χρειάζονται φροντίδα και τροφή», τονίζει ο Γιεργκ Γιούνχολντ, πρόεδρος της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων, που αριθμεί 56 μέλη στη Γερμανία, συν κάποια άλλα στην Ελβετία και την Αυστρία.

Το κόστος συντήρησής τους είναι μεγάλο, κι όταν δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις τα έσοδά μας είναι μηδενικά, που συνεπάγεται ότι ορισμένοι μεγάλοι ζωολογικοί κήποι αντιμετωπίζουν απώλειες περίπου μισού εκατ. εβδομαδιαίως, προσθέτει.

Ο διευθυντής του περίφημου «Ζοο» του Βερολίνου Αντρέας Κνιέριμ δήλωσε συγκινημένος από την συμπαράσταση που δείχνουν στον κήπο στην γερμανική πρωτεύουσα, τόνισε όμως πως οι προκλήσεις παραμένουν μεγάλες. «Σταυρώνω τα δάκτυλά μου ότι όλοι μας θα επιβιώσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», τονίζει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι πέρα από τα οικονομικά προβλήματα στον Berlin Zoo έχουν να αντιμετωπίσουν και τη νοσταλγία που δείχνουν για την παρέα των ανθρώπινων επισκέψεων κάποια ζώα: «οι πίθηκοι διασκεδάζουν πραγματικά περιεργαζόμενοι τους ανθρώπους. Τώρα γι’ αυτούς είναι κάπως βαρετά», δηλώνει η εκπρόσωπος του κήπου Φιλίν Χαχμάιστερ μιλώντας στην ιστοσελίδα Maerkische Onlinezeitung, προσθέτοντας πως και οι φώκιες κι οι παπαγάλοι βρίσκουν κίνητρα στην αλληλεπίδρασή τους με τους ανθρώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ