today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ανάρπαστα τα ελληνικά σκόρδα λόγω…κορονοϊού

Σε σταθερά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις κινήθηκε ο τζίρος του ΑΣΠΕΕ Σκόρδου Βύσσας Έβρου.

“Κάθε χρόνο κάνουμε τζίρο €1 -€1,5 εκατ., έτσι και το 2019 δεν είχαμε μεγάλες διακυμάνσεις, το ίδιο και το 2018”, αναφέρει στο FnB Daily ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αναστάσιος Γιακμογλίδης, διευκρινίζοντας για ότι το 2020 “ήταν μια μέτρια χρονιά σε σχέση με τις αποδόσεις και τις τιμές για το σκόρδο”.

Ο Συνεταιρισμός, που κάθε χρόνο διακινεί 600 – 800 τόνους σκόρδου σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι σε αναμονή της νέας σοδειάς, η συγκομιδή της οποίας θα γίνει το Μάιο, με τον κ. Γιακμογλίδη να υπογραμμίζει ότι “είμαστε σε αναμονή της διαμόρφωσης της τιμής. Τώρα ξέρω ότι είναι γύρω στα €3 είναι η τιμή του σκόρδου στις λαχαναγορές, ενώ στα Super Market, η τιμή θα είναι ανεβασμένη, λόγω συσκευασίας”.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά ελληνικό σκόρδο, δεν ξέρω αν κάποιοι έμποροι έχουν ακόμα στις αποθήκες τους, αλλά εμείς σαν Συνεταιρισμός έχουμε διαθέσει όλη μας την παρτίδα και μετά τη σπορά του Οκτωβρίου περιμένουμε τη κάνουμε τη συγκομιδή το Μάιο” ανέφερε ο κ. Γιακμογλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι “ενώ συνήθως οι μηνιαίες πωλήσεις του Συνεταιρισμού μας κινούνται γύρω στους 40-50 τόνους, τον Φεβρουάριο η ζήτηση σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς οι όγκοι που διαθέσαμε ξεπέρασαν τους 80 τόνους.”
Φάνηκε δηλαδή ότι η αγορά δεν προτίμησε τα κινέζικα σκόρδα, λόγω κορονοϊού, τα οποία αποτελούν και τον βασικό προμηθευτή και για την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ