today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τραμπ: Μια σοβαρή ύφεση θα έχει περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι μια «σοβαρή ύφεση» θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα θύματα από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την επιθυμία να επανέλθει γρήγορα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Ο μεγιστάνας πρόεδρος προειδοποίησε πως μια παρατεταμένη εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών στις ΗΠΑ, που έχει βυθίσει σε κρίση την οικονομία, μπορεί, όπως είπε, να «καταστρέψει» τη χώρα.

«Αυτή η θεραπεία είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Ξανά, άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι – κατά την άποψή μου περισσότεροι άνθρωποι – θα πεθάνουν αν το επιτρέψουμε αυτό να συνεχίσει. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά. Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά».

Τόνισε πως «θα ήθελε πολύ» την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω του ιού έως το Πάσχα των Καθολικών στις 12 Απριλίου.

«Μπορείς να καταστρέψεις μια χώρα, κλείνοντας την με αυτό τον τρόπο», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News, λέγοντας πως μια «σοβαρή ύφεση» μπορεί να προκαλέσει το θάνατο περισσότερων ανθρώπων από όσους ο νέος κορονοϊός.

«Χάνουμε πολλές χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο από την γρίπη και δεν σταματάμε τη λειτουργία της χώρας», ανέφερε.

Η γρίπη σκοτώνει κατά μέσο όρο 37.000 ανθρώπους ετησίως στις ΗΠΑ. Ο νέος κορονοϊός έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 600 ανθρώπους, με σχεδόν 50.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα επισήμως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

«Μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους λόγω της γρίπης. Αλλά κινδυνεύεις να χάσεις περισσότερους ανθρώπους βυθίζοντας τη χώρα σε μια σοβαρή ύφεση ή σε μια κατάθλιψη», δήλωσε, κάνοντας λόγο για μια πιθανότητα «χιλιάδων αυτοκτονιών».

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην δουλειά, πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι», πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους και μπορούν να χρησιμοποιούν την κοινή λογική», κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις και ακολουθώντας τις ιατρικές συμβουλές, επισήμανε.

Όπως είπε θα επανεξετάσει την επόμενη εβδομάδα τις επιπτώσεις των μέτρων αυστηρού περιορισμού που έχουν επιβληθεί για 15 μέρες.

«Θα επαναλειτουργήσουμε πολύ σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφέροντας πως οι περιορισμοί σίγουρα θα διαρκέσουν «λίγο περισσότερο» από τις 15 μέρες που ανακοινώθηκε αρχικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ