today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Με μήνυμα του προς τους πολίτες στις 18.00 ο πρωθυπουργός, αναμένεται  σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών, αυστηροποιώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά και τις μαζικές εξορμήσεις που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις, καθώς θα επιτρέπονται μόνο αυτές προς εργασία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Στις 19.00 τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, θα εξειδικεύσουν οι κ. Χαρδαλιάς, Πιερρακάκης και Κοντοζαμάνης . Αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13030 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης, π.χ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λ.π. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό βάσει του οποίου θα κινείται.

Όσον αφορά τους ταξιδιώτες που θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες από το εξωτερικό υπάρχουν σκέψεις για να τους βάζουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ