today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ο αδιόρθωτος κ. Τσίπρας και η δημαγωγική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του δίνουν μάχες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid 19 και στην Ευρώπη για εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότης της χώρας, με επιτυχή αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αδιόρθωτος και όσο κι αν ακούγεται απίστευτο κάνει άσκοπη και δημαγωγική αντιπολίτευση, γυρίζοντας το ρόλοι του χρόνου στο 2014, χωρίς να λογαριάζει τον …ξενοδόχο (Μητσοτάκη).

Του Κώστα Πασίση

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετα την τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποτίθεται έθεσε τα στελέχη του κόμματος του στη διάθεση της κυβέρνησης, αναφορικά με την αντιμετώπιση της φονικής νόσου.
Με τη δήθεν συναινετική στάση του απλά επιβεβαίωσε το μοναδικό «ταλέντο» του, που δεν είναι άλλο από την πολιτική επιβίωση του.
Στην πραγματικότητα έκανε την ανάγκη φιλοτιμία μόλις διαπίστωσε την καθολική υποστήριξη της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες του, στο μεταναστευτικό, στην καταπολέμηση της επικίνδυνης νέας ασθένειας και την οικονομία, με την ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.
Το αληθινό πρόσωπο, όμως της Κουμουνδούρου αποκάλυψε με ανάρτηση της στο Twiter η Ρένα Δούρου. «Σπείρατε μίσος για Πρέσπες, εθνικές τραγωδίες, δημοσιονομικές πολιτικές. Συνεχίζετε με τον ιό. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν κάποια γνωστή Συριζαία και με δημόσιο λόγο, είχε γράψει για ιό κατά νεοδημοκρατών. Τώρα δίνουμε μαζί τη μάχη.
Μετά το cocooning θα τα πούμε»!
Μια δήλωση γεμάτη πολιτικό μίσος και απειλές και συνάμα αποκαλυπτική, για το είδος της αντιπολίτευσης που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ οσονούπω…

Το ολίσθημα Τσίπρα

Η μεγάλη επιτυχία τoυ Κυριάκου Μητσοτάκη με την απόφαση -σταθμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα καλά νέα από το Eurogroup για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, …ενόχλησαν την Κουμουνδούρου, που υπέπεσε σε νέα γκάφα, όπως αποδείχτηκε χθες, με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας, μη …αντέχοντας τη νέα επιτυχία βγήκε και είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που έρχεται»! και ζήτησε να διασφαλίσει το δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους.

Επίσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook αυτή τη φορά ανέφερε ότι: «Ο κύριος Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι “αξιολογείται” η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί. Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι “αξιολογείται” και ο ίδιος».
Άλλη μια προειδοποίηση κενού περιεχομένου, ενδεικτική όμως, της ανέξοδης αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην αβασάνιστη και βιαστική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Σήκωσε το …γάντι και έστειλε …αδιάβαστους τους κ.κ Τσίπρα και Τσακαλώτο.
Στη χθεσινή νέα τηλεοπτική παρέμβαση του αποκατέστησε τα πράγματα, υπογραμμίζοντας ότι το δώρο Πάσχα θα δοθεί στο ακέραιο και έκανε ένα βήμα περισσότερο δίνοντας έκτακτη ενίσχυση σε νοσηλευτές και υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας την τεράστια προσφορά και τον αγώνα τους.

Προηγουμένως τη «σκυτάλη» πήρε ο πρώην Υπουργός Νίκος Παππάς, που φέρεται αναμεμειγμένος και στη σκευωρία της Novartis. «Η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, αποφάσισε να κάνει τη μικρότερη παρέμβαση στην οικονομία. Μάλλον, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται», έγραψε στα social media χωρίς την παραμικρή …αιδώ.

Ο «υπόγειος» πόλεμος
Την ίδια στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε έναν υπόγειο πόλεμο κατά της κυβέρνησης, με κεντρικό στόχο την αποδόμηση της προσπάθειας της κυβέρνησης για να κρατήσει όρθιο και αποτελεσματικό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ανεπαρκή, έπρεπε να ήταν πιο γενναία. Υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων».
Αυτή είναι η συνηθέστερη μεμψίμοιρη κριτική των βουλευτών. Ενώ οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν μια εικόνα κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων, που φυσικά δεν απηχεί την πραγματικότητα.

Οι προαναφερόμενες δηλώσεις προφανώς δείχνουν ότι υποκριτική διάθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση, λόγω πανδημίας, είχε σύντομη ημερομηνία λήξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ