today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε 35 καινούργια πλυστικά οχήματα και 10 νέες υδροφόρες

Με τελευταίας τεχνολογίας 14 μεγάλα και 21 μικρότερα πλυστικά οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ενώ σ΄αυτά αναμένονται πολύ σύντομα να προστεθούν και 10 ολοκαίνουργιες υδροφόρες.

Μέχρι τώρα ο Δήμος Αθηναίων διέθετε 10 μικρά πλυστικά μηχανήματα και 10 υδροφόρες. Που σημαίνει ότι, με την προσθήκη των νέων οχημάτων η ενίσχυση της καθαριότητας και ιδιαιτέρως των απολυμάνσεων , αυτή την κρίσιμη περίοδο λόγω του κορωνοιου, θα είναι σημαντικότατη. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου , τα νέα οχήματα θα βρίσκονται σε δυο βάρδιες καθημερινά και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας.

Και μαζί με τον υπάρχοντα στόλο από πλυστικά, σάρωθρα, πλυστικά κάδων και υδροφόρες θα πλένουν και θα απολυμαίνουν ταυτόχρονα με χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, χώρους γύρω από νοσοκομεία, σταθμών μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, πάρκα και γενικότερα όπου συγκεντρώνεται κόσμος,τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Στην οποία επίσης τονίζεται ότι εργαζόμενοι στα μέσα αυτά είναι εξοπλισμένοι με ειδικές μάσκες και στολές.Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει ότι τα οχήματα αυτά «ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή. Την ώρα που χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα πρόληψης, περισσότερα εργαλεία προστασίας. Όλοι οι άνθρωποι μας, όλα τα μέσα του Δήμου σε αυτή την τεράστια προσπάθεια να κρατηθούμε όλοι μακριά από τον ιό. Όλοι εδώ τώρα, όλοι εδώ και όταν όλα αυτά θα είναι παρελθόν» τονίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ