today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κορωνοϊός: Ο Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 14 δισ. ευρώ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ένα πακέτο στήριξης της τουρκικής οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες του να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον διπλασιασμό χθες των κρουσμάτων σε 98 και την καταγραφή του πρώτου θανάτου εξαιτίας του Covid-19 στη χώρα, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε μια σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης.

Ανάμεσά τους χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, αναστολή πληρωμής χρεών, μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων σε πολλούς τομείς. Παράλληλα ζήτησε από τις τράπεζες να μην περιορίσουν τη χορήγηση δανείων και από τις επιχειρήσεις να μην περικόψουν θέσεις εργασίας. Δεσμεύτηκε επίσης για στήριξη της εταιρείας τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines.

Επιπρόσθετα συνέστησε σήμερα στους Τούρκους πολίτες να μην φεύγουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απαραίτητο για διάστημα τριών εβδομάδων και να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές επαφές έως ότου απομακρυνθεί η απειλή του κορονοϊού.

«Κανείς από τους πολίτες μας δεν πρέπει να φεύγει από το σπίτι του ή να έρθει σε επαφή με κανέναν, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, έως ότου εξαφανιστεί η απειλή», τόνισε ο Ερντογάν.

Δεν έδωσε οδηγίες ωστόσο στους πολίτες να μην πηγαίνουν στην εργασία τους.

«Οι πολίτες μας που πηγαίνουν στα γραφεία τους και να γυρνούν κατευθείαν στα σπίτια τους στο τέλος της εργάσιμης ημέρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ