today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Βόλος: 22χρονος που ταξίδεψε στη Βρετανία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοιού Covid-19 στον Βόλο, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 7 απόψε. Πρόκειται για έναν νεαρό 22 ετών, που απ’ το περασμένο Σάββατο νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 22χρονος είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόλις επέστρεψε στον Βόλο παρουσίασε συμπτώματα – γεγονός που προκάλεσε υποψίες στους γιατρούς με αποτέλεσμα να λάβουν και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.Ο νεαρός ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ενώ νοσηλευόταν από το Σάββατο.

Η καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων οφειλόταν στην έλλειψη αντιδραστηρίων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με τους γιατρους, ο 22χρονος έχει πολύ καλή κλινική εικόνα, τα συμπτώματα είναι ήπια και αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση της κατάστασής τους.

Δεν αποκλείεται ο νεαρός να πάρει εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα παραμείνει στο σπίτι του σε αυστηρή καραντίνα και απομόνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ