today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Αυστρία: Οι επόμενες 4 εβδομάδες είναι αποφασιστικές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι αποφασιστικές για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και ήδη στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα φανεί κατά πόσο τα μέτρα που λαμβάνονται θα οδηγήσουν σε πτώση της σαφώς αυξανόμενης τάσης των μολύνσεων, τόνισε το απόγευμα στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Η μέχρι τώρα πορεία των ασθενειών είναι σχετικά ενθαρρυντική, καθότι σε πάνω από 85% των περιπτώσεων είναι ήπια και αυτές βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι νοσούντες είναι σχετικά μικρής ηλικίας, μόνον 130 είναι άνω των 64 ετών, 134 μεταξύ 55 και 64 ετών, οι υπόλοιποι είναι νεότεροι, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται συνολικά δώδεκα άνθρωποι με λοίμωξη κορωνοϊού, 107 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας προειδοποιώντας για “την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων από ημέρα σε ημέρα” και για την ευθύνη που φέρει καθένας προσωπικά, επισήμανε ότι με μία μείωση των κοινωνικών επαφών κατά ένα τέταρτο, είναι δυνατός ο περιορισμός του κινδύνου μετάδοσης του ιού σχεδόν στο ήμισυ.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε το απόγευμα προηγούμενες πληροφορίες ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αυστρία έχουν ξεπεράσει τα 1.000 και ανέρχονται πλέον σε 1.116, ενώ ελαφρά αύξηση παρουσίασε ο αριθμός εκείνων που έχουν θεραπευτεί, από τους έξι σε οκτώ, με τις εξετάσεις ύποπτων περιπτώσεων που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, να έχουν ξεπεράσει τις 8.500.

Μετά τον θάνατο ενός 67χρονου την περασμένη εβδομάδα, σήμερα ανακοινώθηκε ένας δεύτερος θάνατος ως συνέπεια του κορωνοϊου, ενός 72χρονου στη Βιέννη, ήδη βαρέως ασθενούντος, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε εάν η κατάληξη σήμερα μίας 76χρονης σε νοσοκομείο στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας οφείλεται στον κορωνοϊό — από τον οποίο φέρεται να είχε προσβληθεί — καθότι η υγεία της ήταν ήδη ιδιαίτερα βεβαρημένη.

Από τα συνολικά 959 κρούσματα SARS-CoV-2 που καταγράφονταν επίσημα σήμερα το πρωί στην Αυστρία, τα περισσότερα κρούσματα, 294, ήταν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο ο τοπικός κυβερνήτης επέβαλε χθες μέτρα μερικής απαγόρευσης εξόδου.

Ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια : Άνω Αυστρία με 196 κρούσματα, Κάτω Αυστρία (155), Βιέννη (122), Στυρία (115), Φόραλμπεργκ (60), Σάλτσμπουργκ (56), Μπούργκενλαντ (10) και Καρινθία (10).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ