today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ποιες χώρες ρίχνουν χρήμα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία

Μέτρα καταπολέμησης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού ανακοίνωσαν πολλές χώρες. Στόχος των μέτρων είναι η τόνωση της οικονονομίας και η άμβλυνση των επιπτώσεων του κορονοϊού στις επιχειρήσεις και στην υγεία των πολιτών.
Η Αυστραλία ανακοίνωσε ένα οικονομικό πακέτο $1,56 δισ., το οποίο θα δαπανηθεί για την οργάνωση κλινικών αντιμετώπισης του πυρετού, αλλά και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς η χώρα καταπολέμα την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε νέες οδηγίες με σημείο ενδιαφέροντος τις φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του Covid-19.  Στις οδηγίες αυτές συμπεριλαμβάνονται 17 μέτρα για την πρόληψη εξάπλωση της επιδημίας και τον έλεγχο του δικτύου εφοδιασμού, των δωρεών, αλλά και της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Παράλληλα, μειώνεται το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και των παροχών ιατρικών υπηρεσιών, ενώ υλοποιούνται και μέτρα μείωσης του ΦΠΑ για τους φορολογούμενους.
Οι καναδικές αρχές θα δημιουργήσουν ένα ταμείο ύψους $728 εκατ. για την καταπολέμηση του κορονοϊού στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τρυντώ.
”Το μήνυμά μας προς τους Καναδούς είναι ξεκάθαρο: Θα στηρίξουμε κάθε εργαζόμενο και επιχείρηση, κάθε επαρχία και περιοχή”, πρόσθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός. Τα χρήματα θα τονώσουν επίσης την αγορά μασκών, ενώ θα χρηματοδοτηθεί και η έρευνα για εμβόλιο. Η κυβέρνηση θα διευκολύνει επίσης τους άρρωστους εργαζόμενους να διεκδικήσουν εργασιακή ασφάλιση.
Να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει την οικονομία από την επίπτωση του κορονοϊού δεσμεύεται η Βρετανία, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση μείωσης επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας κατά 50 μονάδες βάσης. Οπως μετέδωσε το Reuters, ο νέος υπουργός Οικονομικών του Μπόρις Τζόνσον, ο Rishi Sunak, δήλωσε ότι η οικονομία αντιμετωπίζει “σημαντική επίπτωση” από την εξάπλωση του ιού, ακόμη και αν το χτύπημα θα είναι προσωρινό, ενώ αποκάλυψε σχέδιο δημοσιονομικών κινήτρων ύψους 30 δισ. βρετανικών λιρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ