today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κορωνοϊός: Τι αποφάσισαν υπουργείο Ανάπτυξης και εκπρόσωποι Super Markets

Με εκπροσώπους των Super Market συναντήθηκαν χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ο ΓΓΕ Παναγιώτης Σταμπουλίδης προκειμένου να ενημερωθούν για το κλίμα που επικρατεί στην αγορά. “Θέλαμε να επιβεβαιώσουμε από τους ίδιους ότι υπάρχει απόλυτη ομαλότητα και επάρκεια αγαθών και ότι είμαστε συντονισμένοι σε μία κοινή καθημερινή ενημέρωση και πληροφόρηση προκειμένου να αποφευχθούν και φαινόμενα πανικού και να διασφαλίσουμε ότι όλα είναι καλά” ανέφερε στο FnB Daily ο κ. Σταμπουλίδης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:
-Βασίλης Σταύρου, ΑΒ Βασιλόπουλος
-Γεράσιμος Σκλαβενίτης, Σκλαβενίτης
-Αριστοτέλης Παντελιάδης, My Market
-Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Lidl
-Φρόσω Αγοραστού, Μασούτης
-Ευάγγελος Βοδένας, Bazaar
-Απόστολος Αποστολάκος, ΟΚΑΑ

Όπως σημειώνει o Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων (για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο), Νίκος Παπαθανάσης, “τα βασικά θέματα στην agenta της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την επάρκεια των αγαθών, η πιθανή επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στην τροφοδοσία και το θέμα του ωραρίου της εργασίας, ώστε να υπάρχει μια ευελιξία με τους εργαζομένους και να μην προκύψει ζήτημα με απουσίες και με άδειες.”

Τέλος και τα δύο μέρη συμφώνησαν να είναι σε καθημερινή επαφή, δύο φορές την ημέρα, ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος. “Θέλουμε να είμαστε proactive και το συμφωνήσαμε με όλους τους παρευρισκομένους στη συνάντηση”, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Οι εκπρόσωποι των Super Markets ανέφεραν ότι δεν καταγράφεται κανένα έλλειμμα στην αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα αύξησής τους, τόσο σε επίπεδο χονδρικής, όσο και λιανικής. “Υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά, πλην των αντισηπτικών, τα οποία όμως έτσι και αλλιώς δεν είναι προϊόν Super Market. Όλη η αγορά ζητά αυτή τη στιγμή αντισηπτικά” τόνισαν χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ