today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Ο κατηγορούμενος για παρενόχληση Π.Ντομίνγκο αποσύρεται από την Ρόγιαλ Όπερα Χάουζ

Ο διάσημος Ισπανός τενόρος Πλάθιδο Ντομίνγκο, που κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αποσύρθηκε από τις παραστάσεις του λυρικού δράματος «Ντον Κάρλο», στις οποίες επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει τον Ιούλιο στο Royal Opera House του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό ίδρυμα.

«Η Βασιλική Όπερα και ο Πλάθιδο Ντομίνγκο αποφάσισαν από κοινού (ο καλλιτέχνης) να αποσυρθεί από τις μελλοντικές παραστάσεις του ‘Ντον Κάρλο’, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί για τον Ιούλιο του 2020», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής Όπερας, που προσθέτει πως «δεν διατυπώθηκαν παράπονα» από την πλευρά του διεθνώς αναγνωρισμένου τενόρου και μαέστρου για τη συνεργασία τους.

Ο 79χρονος Ντομίνγκο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από περίπου 20 γυναίκες στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις ενάγουσες, διευκρινίζοντας ωστόσο δύο ημέρες αργότερα πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες εναντίον του.

Έκτοτε, μεγάλοι λυρικοί θεσμοί έχουν σπεύσει να ακυρώσουν τη συμμετοχή του Ντομίνγκο σε παραγωγές τους, όπως το ισπανικό Εθνικό Θέατρο της Θαρθουέλα, που το έπραξε «σε ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες», που τον κατηγόρησαν για παρενόχληση. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο Ντομίνγκο ακύρωσε την συμμετοχή του στην παραγωγή της «Τραβιάτας» από το Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης», προσθέτοντας πως θα αποσυρθεί κι από «όλες τις παραστάσεις σε θέατρα και θιάσους που θα δυσκολεύονταν να τηρήσουν τις σχετικές δεσμεύσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ