today-is-a-good-day
17 C
Athens

Aιχμές Τσακαλώτου για την οικονομία και την ανάπτυξη

Τη θέση των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, σύμφωνα με την οποία η χώρα βρίσκεται εντός στόχων, σχολιάζει ο τέως υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ήρθε η απάντηση που όλοι περιμέναμε από τα δύο υπουργεία αρμόδια για την χάραξη οικονομικής πολιτικής. Δεν είναι τόσο αναλυτική όσο θα περίμενε κανείς. Πάντως ενημερωθήκαμε ότι έπιασαν το στόχο που είχαν βάλει στον προϋπολογισμό του 2020», σημειώνει ο Ε. Τσακαλώτος σχολιάζοντας ότι «όντως σε αυτό έχουν δίκιο», καθώς «πέτυχαν (σχεδόν) τον απαισιόδοξο στόχο που έβαλαν για το 2019».

«Ξέχασαν όμως να αναφέρουν ότι η ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν 2,2% και το δεύτερο εξάμηνο μειώθηκε στο 1,6%. Ξέχασαν επίσης να αναφέρουν ότι αυτά τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων στα εργασιακά και στα φορολογικά, που θα εξαφάνιζαν της αγκυλώσεις του αντιαναπτυξιακού ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγούσαν σε τσουνάμι επενδύσεων που θα απογείωνε την ανάπτυξη» συνεχίζει ο ίδιος και καταλήγει: «Φαίνεται όμως πλέον ξεκάθαρα ότι οι παρεμβάσεις που ωφελούν το 1% φέρνουν ανάπτυξη 1% – και όχι 4% – για το υπόλοιπο 99%. Μάλλον αυτό είχαν στο μυαλό τους όταν έγραφαν τον προϋπολογισμό, εξ’ ου και η ικανοποίησή τους τώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ