today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ισραήλ: Ακυρώνονται στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ λόγω του κοροναϊού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ακύρωσαν τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διοίκηση για την Ευρώπη, με έδρα τη Γερμανία.

«Η απόφαση αυτή συνάδει με τις πρόσφατες οδηγίες του ισραηλινού υπουργείου Υγείας για το θέμα του Covid-19 και συνιστά ένα προληπτικό μέτρο προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», εξηγεί η αμερικανική διοίκηση.

Τα γυμνάσια, με την επωνυμία “Juniper Cobra”, διεξάγονται ανάμεσα στις δύο χώρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες, που σταθμεύουν εν μέρει στη Γερμανία, θα μετέβαιναν συνολικά στο Ισραήλ προκειμένου να συμμετάσχουν στα γυμνάσια, που επρόκειτο να διαρκέσουν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Όμως το Ισραήλ αποφάσισε χθες, Τετάρτη, να απαγορεύσει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την είσοδο στο έδαφός του σε πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας που δεν κατοικούν στη χώρα προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία, η Γερμανία είναι μία από τις κύριες εστίες του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στους Ιταλούς και σε πολίτες πολλών ασιατικών χωρών μεταξύ των οποίων της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας, όπου εμφανίστηκε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Τα γυμνάσια θα περιλάμβαναν, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών, μαζί με 1.000 στρατιώτες της Τσαχάλ, για γυμνάσια που συνδέονταν με την αεροπορική άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ