today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Αν η ΕΕ θέλει επίλυση του Μεταναστευτικού να μας στηρίξει στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογά, σε ομιλία του ενώπιον υποστηρικτών του ΑΚP κάλεσε όλες τις χώρες της ΕΕ και ιδιαίτερα την Ελλάδα, να σεβαστούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην επικράτειά τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως αναφέρει το sigmalive. com ο κ. Ερντογάν είπε ότι «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας στο έλεος των τρομοκρατικών οργανώσεων, του αιματηρού καθεστώτος και εκείνων που τις υποστηρίζουν, ούτε θα αφήσουμε από μόνος του τον καταπιεσμένο συριακό λαό».

Απείλησε εμμέσως τις χώρες της Ευρώπης όπου όπως επισήμανε «τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει» ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η παρούσα κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη μετά την επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου κατά Τούρκων στρατιωτών βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Διεθνές Δίκαιο.

«Αν η ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν τη μεταναστευτική κρίση πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικής και ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία» τόνισε.

Μάλιστα, προειδοποίησε, όπως μεταδίδει η Daily Sabah και το TRT, ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο σύνταγμα στη Συρία.

«Τι είναι το μαρτύριο; Ποιος είναι μάρτυρας; Μπορείτε να φτάσετε στις απαντήσεις των ερωτήσεων μόνο εάν έχετε αγάπη για τη χώρα και το έθνος στην καρδιά σας, εάν η καρδιά σας καίει με μια λαχτάρα για μαρτύριο, εάν το μυαλό σας είναι καθαρό και καθαρό, μπορείτε να το αισθανθείτε με κάθε μέρος του σώματός σας», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: sigmalive.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ