today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Μεταναστευτικό: Η αποτίμηση της στρατηγικής του Κ.Μητσοτάκη και τα επόμενα βήματα

Η παρουσία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ‘Εβρο και η έμπρακτη αλληλεγγύη της συνιστά μεγάλη διπλωματική νίκη της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της Τουρκίας και του Ερντογάν ο οποίος «επιστράτευσε» τα fake news, για να «παραπλανήσει» την Ευρώπη, που εξήγγειλε ότι θα προστατεύσει  τα ευρωπαϊκά σύνορα της.

Του Κώστα Πασίση

Το επόμενο ισχυρό κτύπημα έναντι της Άγκυρας,  θα έλθει από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, πιθανότατα μετα τη σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Η Ελληνική πλευρά ακαριαία έκανε ότι απαιτείται και εξουδετέρωσε τον ωμό εκβιασμό του τούρκου προέδρου ο οποίος προώθησε στα ελληνικά σύνορα, ορδές μεταναστών, από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν, το Μαρόκο,  το Μπαγκλαντές και άλλες περιοχές που ουδεμία σχέση έχουν  με τον πόλεμο της Συρίας.

Ένα οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία η οποία εκμεταλλεύεται με απάνθρωπο τρόπο δυστυχισμένους μετανάστες, προκειμένου να προωθήσει τα δικά της γεωστρατηγικά και οικονομικά παιχνίδια και να διασκεδάσει τις ανατριχιαστικές εικόνες που αφήνουν πίσω τους τα πολλά τουρκικά φέρετρα από τις σφοδρές συροτουρκικές μάχες στην Ιντλιμπ.

Με την επισκέψη του για αυτοψία στις  Φέρες και τους Κήπους Έβρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των ακριτών στα Βόρεια σύνορα της χώρας, αλλά όλων των Ελλήνων, ενισχύοντας σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου.

Στην πραγματικότητα ήταν μια κίνηση-ματ του Πρωθυπουργού. Από κει που ήταν η κυβέρνηση  …στα σχοινιά, μετα τα βίαια επεισόδια στη Λέσβο, κατάφερε να συσπειρώσει  σύσσωμη την κοινωνία  γύρω του η οποία στηρίζει πλέον την εθνική προσπάθεια για ανάσχεση των ροών.

Η συμπαράσταση και η συμπαράταξη των πολιτών στις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στη διακεκαυμένη ζώνη  αποτυπώθηκε με καθαρό τρόπο και στα social media, που συνήθως αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες.

Η εντυπωσιακή μεταστροφή του κλίματος άρχισε από τη στιγμή, που το Μαξίμου αποφάσισε να ξεδιαλύνει το «θολό» τοπίο, που επιβάλλει η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, που πλέον έχει καταρρεύσει από τις ανατολίτικες …πονηριές του Σουλτάνου.

Μια προβληματική συμφωνία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας, λόγω χρεοκοπίας και μνημονίων,  που μετέτρεψε την Ελλάδα σε «αποθήκη ψυχών» για τους ταλαίπωρους και κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβλέποντας το δυσοίωνο προσφυγικό μέλλον, αν δεν αναλαμβάνονταν άμεσα τολμηρές πρωτοβουλίες, πήρε πάνω του το παιχνίδι και έδωσε εντολή να στεγανοποιηθούν τα  χερσαία και θαλάσσια σύνορα της, ώστε η Ελλάδα να μην εμφανίζει την εικόνα του …ξέφραγου αμπέλι όπου όποιος θέλει έρχεται, χωρίς την παραμικρή επίπτωση, όπως γινόταν επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η πατριωτική αυτή θέση και συνάμα απόλυτα  ρεαλιστική άλλαξε τα δεδομένα. Ετσι, μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι ο κόσμος έσπευσε να συνδράμει το έργο των αστυνομικών δυνάμεων, που μέχρι …χθες έριχνε πέτρες και μολότοφ στη νησιωτική Ελλάδα, μη δείχνοντας εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές εξαγγελίες.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα και στην Τουρκία η οποία τα τελευταία 24ωρα επιδίδεται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης, βλέποντας για άλλη μια φορά προ των πυλών τη διεθνή απομόνωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ