today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δεσμεύσεις της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών

Βοήθεια και συμβουλές προς τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για θέματα εξοικονόμησης, αποθήκευσης ενέργειας, παραγωγής με ανανεώσιμες πηγές κά, δεσμεύεται να παράσχει η ΔΕΗ, της οποίας ο πρόεδρος, Γιώργος Στάσσης, υπέγραψε σήμερα τη διακήρυξη «15 δεσμεύσεων» της Eurelectric για τους οικιακούς πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Την διακήρυξη υπέγραψαν συνολικά 92 πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, μέλη της Eurelectric, που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων των Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων οι εταιρίες δεσμεύονται:

-Να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις για να βοηθήσουν τους πελάτες να ελέγξουν καλύτερα την ενεργειακή τους κατανάλωση: πχ συστήματα διαχείρισης, απόκριση ζήτησης, ενεργειακή απόδοση, συστήματα αποθήκευσης.

-Να ενημερώνουν και να δίνουν συμβουλές στους πελάτες σχετικά με τις καταλληλότερες λύσεις για την οικιακή παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, τη θέρμανση και τη μόνωση των σπιτιών τους, καθώς και τη φόρτιση των αυτοκινήτων τους.

-Να βοηθούν τους πελάτες να επενδύσουν σε κατάλληλες τεχνολογίες, όπως οι αντλίες θερμότητας, η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση, η έξυπνη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η μόνωση στο σπίτι.

-Να προσφέρουν στους πελάτες εξατομικευμένες συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν καλύτερα την ενεργειακή κατανάλωση, να είναι ενήμεροι για το κόστος, την απόσβεση και τα αναμενόμενα οφέλη των διαθέσιμων τεχνολογιών.

-Να υποστηρίζουν χαμηλότερους φόρους και εισφορές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και κοστοστρεφείς χρεώσεις δικτύου.

-Να υποστηρίζουν τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να παράγουν, αποθηκεύουν και να καταναλώνουν από δικές τους ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να κερδίζουν επιπλέον έσοδα.

-Να παρέχουν στις ευπαθείς ομάδες πελατών συμβουλές και υποστήριξη.

-Να παρέχουν σαφή, διαφανή και συνεπή πληροφόρηση σχετικά με τις προσφορές, τα συμβόλαια και τους λογαριασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ