today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 19 νεκροί από ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν το Τενεσί

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Τενεσί, ιδίως την πρωτεύουσα Νάσβιλ, ανακοίνωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της πολιτείας.

Οι διασώστες επικεντρώνονται στον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και αγνοουμένων, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Τενεσί. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την πολιτεία στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη να αυξηθεί περαιτέρω.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης «χτενίζουν» τα κατεστραμμένα κτίρια για να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους ή τραυματίες, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία του Νάσβιλ. Νωρίτερα το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε λόγο για περίπου 40 καταρρεύσεις κτιρίων στην πόλη.

Την ίδια ώρα, το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Τζούλιετ, στα ανατολικά περίχωρα του Νάσβιλ, έκανε γνωστό ότι πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και υπάρχουν τραυματίες.

«Προφανώς ήταν ένας πολύ ισχυρός ανεμοστρόβιλος. Υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτίρια, πολλοί τραυματίες, πολλοί εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τάιλερ Τσάντλερ σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Και αυτό σημαίνει ότι εάν μπορείτε να μείνετε στο σπίτι σας, σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι σας».

Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Νάσβιλ, είπαν αξιωματούχοι, όμως τα εκλογικά κέντρα που έχουν ανοίξει μέσα σε σχολεία και αλλού θα παραμείνουν ανοικτά.

Το Τενεσί είναι μία από τις 14 πολιτείες όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές σήμερα, Σούπερ Τρίτη, όμως η ψηφοφορία στο Νάσβιλ και τα περίχωρά του θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών.

Η εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου Nashville Electric ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 44.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω καταστροφών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το αεροδρόμιο John C. Tune (JWN) υπέστη επίσης, σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία, έγινε γνωστό στον ιστότοπό του.

Κεραυνοί, που συνόδευαν τον ανεμοστρόβιλο ήταν ορατοί στον νυχτερινό ουρανό, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωναν το κέντρο του Νάσβιλ, όπως δείχνει βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο χρήστης Μπράιαν Μπέιτς.

Επίσης, στα πλάνα που προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

«Το Νάσβιλ υποφέρει και η κοινότητά μας είναι συντετριμμένη», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Τζον Κούπερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ