today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ιατρικός Σύλλογος: Δεν είναι ώρα να υπολογίζουμε απώλειες καρναβαλικών εσόδων

Την ανάγκη να επικρατήσει σοβαρότητα και σύνεση σε όλο το φάσμα της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, τονίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου, ενώ με αφορμή την απόφαση για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα σημειώνει πως «δεν είναι ώρα να υπολογίζουμε απώλειες καρναβαλικών εσόδων, είναι ώρα να υπολογίζουμε μόνο τον περιορισμό μετάδοσης του ιού».

Η κ. Αντωνίου διαχωρίζει, μάλιστα, τις καρναβαλικές εκδηλώσεις από άλλου είδους συναθροίσεις, όπως π.χ. τα γήπεδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «στις καρναβαλικές εκδηλώσεις υπάρχει μεγάλη καταπόνηση του οργανισμού όπως και κατάχρηση αλκοόλ, που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Να προσθέσουμε σε αυτά τις μαζικές συναθροίσεις για σίτιση, διαμονή και μετακινήσεις. Έξαλλου, κάθε χρόνο πολλοί θιασώτες αλλά και καρναβαλιστές χρειάζονται ιατρική περίθαλψη στα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων που φέτος πρέπει να τα διαθέσουμε για νοσούντες από τη γρίπη και τον κορωνοϊό».

Εκτίμησε, δε, ότι τα κριτήρια για τη διεξαγωγή των κάθε είδους εκδηλώσεων θα αλλάζουν ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας πως «όσο λιγότεροι νοσήσουν, τόσο καλύτερα για το σύστημα υγεία μας».

«Να μην ξεχνάμε ότι μόνο αν ο πυρετός παραμένει υψηλός και παρά τη λήψη αντιπυρετικών ή αν νοιώσουμε ότι δυσπνοούμε, να πάμε στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει διαθέσιμο για τους ασθενείς που χρειάζονται εξειδικευμένη υποστήριξη ζωτικών οργάνων, που συνήθως είναι ασθενείς με χρόνια νοσήματα ή υπερήλικες», τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, συνιστώντας ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στους γιατρούς.

  Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος συγκαλεί, σήμερα το πρωί, σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, την Κομοτηνή, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα τελευταία δεδομένα για το κοροναϊό. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων και των πέντε νομών της Περιφέρειας, οι διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας.

Στο μεταξύ, στην Ξάνθη, ο Ιατρικός Σύλλογος με σημερινή ανακοίνωσή του και στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών της περιφερειακής ενότητας, συνιστά σειρά μέτρων για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού. Εκφράζει, δε, την ικανοποίησή του για την απόφαση του δήμου να ακυρώσει τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής (1 Μαρτίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ