today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί αύριο ο Κ.Μητσοτάκης στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Κ.Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

Με ανάρτησή του στα social ο πρωθυπουργός απαντά στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να ανεχτεί παράνομες εισόδους, ενώ ανακοινώνει ότι αυξάνεται η ασφάλεια στα σύνορα και ότι έχει ενημερώσει σχετικά την Ε.Ε.:

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα. Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ