today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Θορπ: Οι αθλητές δεν πρέπει να διακινδυνεύουν την υγεία τους για τους Αγώνες

Ο Αυστραλός κολυμβητής Ιάν Θορπ, τόνισε ότι οι αθλητές δεν πρέπει να θέσουν τα Ολυμπιακά τους όνειρα πάνω από την υγεία τους, στην απόφαση που θα πάρουν εάν θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξαιτίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Έως τώρα, αρκετοί αγώνες και διοργανώσεις έχουν… πληγεί, προχωρώντας σε αναβολές ή και ακυρώσεις, ενώ έντονες είναι πλέον οι ανησυχίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο από 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου.

Το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ντικ Πάουντ, δήλωσε στο Reuters, την Τετάρτη, ότι οι διοργανωτές ίσως χρειαστεί να ακυρώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν ο COVID-19 εξελιχθεί σε μια σοβαρή πανδημία.

Ο Ίαν Θορπ είπε ότι η ασφάλεια των αθλητών θα πρέπει να έρχεται πάνω από όλα.

«Σίγουρα θα ανησυχούσα», δήλωσε σήμερα ο πέντε φορές Ολυμπιονίκης σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

«Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να χρησιμοποιήσουμε μερικούς από τους καλύτερους εξειδικευμένους ιατρούς για την ασθένεια, έτσι ώστε να μάθουμε ποιος είναι ο κίνδυνος για την ομάδα. Ποιος είναι ο κίνδυνος για τα άλλα έθνη και πώς μπορούμε να έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, ασφαλείς, που δεν θέτουν τους αθλητές σε κίνδυνο. Νομίζω ότι την απόφαση για συμμετοχή πρέπει να την πάρει κάθε αθλητής ξεχωριστά. Αν θέλουν να αγωνιστούν ή όχι, πρέπει πρώτα να λάβουν υπ΄ όψιν την υγεία τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ