today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Ο Νιγηριανός σχεδιαστής, Kenneth Ize στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Ο Νιγηριανός Kenneth Ize έκανε ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι με «καλή νεράιδα», το supermodel, Ναόμι Κάμπελ που έκλεισε την επίδειξη της γυναικείας συλλογής του.

Ο 29χρονος, ο οποίος είχε μετεωρική άνοδο στην πασαρέλα του Παρισιού, εγκωμίασε τη Ναόμι Κάμπελ, η οποία, όπως είπε, τον υποστήριξε «από την πρώτη μέρα».

«Ζω το όνειρό μου», δήλωσε ο Ize στους δημοσιογράφους στα παρασκήνια της επίδειξης μόδας στην Εβδομάδα Μόδας, στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η Ναόμι το έκανε αυτό να συμβεί, ήταν μέρος του ταξιδιού από την πρώτη μέρα, είναι πολύ υποστηρικτική. Είναι η καλή νεράιδα μου» δήλωσε.

Ο Ize έγινε γνωστός επαναφέροντας παραδοσιακά υφάσματα της Δυτικής Αφρικής, όπως το aso oke, ρούχο που υφαίνουν οι Yoruba και συμπεριέλαβε στη συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020.

Πηγή έμπνευσης όπως εξήγησε ο σχεδιαστής μόδας ήταν οι αναμνήσεις του από την Καθολική Εκκλησία στο Λάγος, όπου πήγαινε με τη μητέρα του και όλοι φορούσαν τα καλά κυριακάτικα ρούχα.

«Αφορά τη θρησκεία μου, την αγάπη μου, τον εαυτό μου, τον λαό, στον οποίο πιστεύω» πρόσθεσε. Είναι μια σπουδαία εβδομάδα για τους μαύρους Αφρικανικούς σχεδιαστές στην πασαρέλα του Παρισιού με τον Νοτιοαφρικανό Thebe Magugu, ο οποίος κέρδισε το βραβείο LVMH Young Fashion Designer. Τον περασμένο μήνα, ο δημιουργός από το Καμερούν, Imane Ayissi, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος μαύρος Αφρικανός σχεδιαστής που έγινε δεκτός στις ελίτ στις τάξεις του Paris Haute Couture.

Ο Kenneth Ize μεγάλωσε στην Αυστρία και σπούδασε μόδα και σχέδιο στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Μετά την αποφοίτησή του το 2013, ξεκίνησε την επώνυμη ετικέτα του με παρουσίαση στην Εβδομάδα Μόδας του Λάγος, αλλά έκανε ένα διάλειμμα δύο ετών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ