today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Στην Αγιορειτική Εστία ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ιβ.Ντάτσιτς

Την Αγιορειτική Εστία επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάτσιτς, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στις εργασίες της διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη.
Τον κ. Ντάτσιτς υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Κωνσταντίνος Ζέρβας και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών και κοινών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Σερβία.
Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον δήμαρχο να επισκεφτεί το Βελιγράδι, ενώ ο κ. Ζέρβας τού χάρισε επίχρυσο αντίγραφο με λεπτομέρεια εγκολπίου του 12ου αιώνα, που απεικονίζει τον Αγ. Δημήτριο. Κατά την παραμονή του στη Αγιορειτική Εστία, ο Σέρβος υπουργός ξεναγήθηκε στην τρέχουσα έκθεση φωτογραφίας του Ν. Κουκή, Άθως- Βίος Ερήμου και ενημερώθηκε για τις δράσεις, τις εκδόσεις και τα αγιορείτικα προϊόντα που διατίθενται στο βιβλιοπωλείο της, συνοδευόμενος -μεταξύ άλλων- από τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπάσογιεβιτς και την πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Ντραγκάνα Γκλίσιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ