today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ν.Παπαθανάσης: Να σταματήσουμε τον εναγκαλισμό του κράτους με τον επιχειρηματία

Σε θέματα που σχετίζονται με την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις στην Δυτική Μακεδονία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης στην Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «’Αρης & Λίλιαν Βουδούρη» στην πόλη της Σιάτιστας.

Από την πόλη των γουνοποιητικών επιχειρήσεων ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουμε τον θανάσιμο εναγκαλισμό του κράτους με τον επιχειρηματία, γιατί εάν δεν απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που πρέπει και δεν απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του επιχειρηματία, τότε δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κυβέρνηση το όποιο λαμβάνουν οι επενδυτές» καθότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη είναι πολύ ψηλά. Επεσήμανε όμως ότι η χώρα υστερεί σε ορισμένους δείκτες που είναι αρνητικοί όπως, ο δείκτης της ανταγωνιστικότητας όπου η Ελλάδα βρισκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ, ο δείκτης της ευκολίας να δημιουργεί κάποιος μια επιχειρηματική δράση που είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρώπης, ενώ στην τελευταία θέση της Ευρώπης είμαστε στον δείκτη των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ της χώρας όπου ο μέσος όρος είναι στο 13% και στην Ελλάδα είμαστε στο 6,5%.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλά στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ λέγοντας ότι «τον Ιούνιο του 2019 ήταν μόλις στο 16% με την ανεργία να είναι στο 18%» με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Κάνουμε αγώνα ταχύτητας στο υπουργείο και καταφέραμε να επιταχύνουμε την απορροφητικότητα κατά 400 %» σημείωσε ο κ. Παπαθανασης ενώ τόνισε ότι το «στοίχημα παραμένει ανοικτό αφού σε δύο χρόνια από σήμερα πρέπει να απορροφήσουμε 15 δις του προγράμματος».

Τέλος αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα της απολιγνιτοποίησης τόνισε ότι «βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κερδίσουμε τού στοίχημα να στηρίξουμε την περιοχή και ν δημιουργήσουμε καλύτερες θέσεις εργασίας».

Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Κώστας Καββαθάς, Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ